Kumaha miceun spam dina WhatsApp

spam whatsapp

Spam henteu ngan ngaganggu. Éta ogé tiasa janten ancaman pikeun alat urang. Dina kasus WhatsApp, éta tiasa janten gateway anu sampurna pikeun scammers sareng peretas, anu milarian aksés kana data pribadi sareng rekening bank urang. Teu aya anu aman: penjahat ieu ngagunakeun metode anu langkung halus anu nguji kamampuan urang pikeun ngajagaan. Éta sababna penting pisan pikeun terang kumaha carana ngadeteksi na luhureun sakabeh ngaleungitkeun WhatsApp spam. Éta naon urang bade ngobrol ngeunaan salajengna.

Sakumaha anu dipikanyaho, WhatsApp mangrupikeun telepon gratis sareng aplikasi olahtalatah teks anu paling populér di dunya. Hal ieu dianggo unggal dinten ku langkung ti 600 juta jalma pikeun komunikasi sareng réréncangan, ko-pagawe sareng kulawarga. Dina basajan tur, prinsipna mah, cara aman.

Ieu kumaha spam dianggo dina WhatsApp

Miluan istilah "WhatsApp spam" pikeun nyertakeun sagala jinis panipuan sareng ancaman komputer anu ngagunakeun aplikasi ieu salaku kuda Trojan dina telepon urang.

spam virus whatsapp

Kumaha miceun spam dina WhatsApp

Métode anu digunakeun ku spammers pikeun asup kana alat urang téh rupa-rupa, sanajan aranjeunna sadayana gaduh hiji titik di umum: aranjeunna ngagunakeun tipu daya, kalawan dissimulation gede atawa leutik. Salaku conto, aranjeunna tiasa ditampilkeun dina bentuk pesen sareng peringatan, ngajak urang ngaklik tautan anu teu aman atawa ngadaptar pikeun situs web curiga. Lain kali urang didesek nyadiakeun informasi pribadi, kecap akses atawa data aksés dina sagala rupa pretenses palsu. Tungtungna, aya bentuk spam séjén anu tujuanana pikeun nyuntik malware langsung dina smartphone urang.

Topik nu patali: Telegram vs WhatsApp, mana anu langkung saé?

Scams ngaliwatan WhatsApp sanes hal anyar. Nyatana, aranjeunna parantos aya ti saprak aplikasina janten populer sareng pamakeanna sumebar ka sakuliah dunya. Mustahil pikeun némbongan trik sareng panipuan anyar, tapi anu aya dina panangan urang nyaéta terang kumaha aranjeunna sapertos kitu terang kumaha ngajagaan diri urang. Ieu nyaéta sababaraha virus anu paling bahaya anu tiasa ngahontal kami ngalangkungan WhatsApp:

  • WhatsApp Emas. Versi premium anu sakuduna dituju tina aplikasi anu tiasa diunduh ku ngaklik tautan.
  • GhostCrtl. Perangkap pikeun anu teu waspada anu nyobian ngaunduh WhatsApp dina situs anu henteu resmi. Program ieu nyamar janten WhatsApp, tapi saatos dipasang éta maok sadaya inpormasi anu aya dina telepon.
  • Surat sora lasut, nu datang ka kami kalawan tumbu ka "cageur deui".
  • Mangsa sidang. Ati-ati pisan upami anjeun nampi pesen ieu nyarios yén anjeun kedah ngaklik tautan anu napel pikeun teras nganggo WhatsApp.
  • iPhone undian. Aya seueur anu ngegel, kagoda ku ideu kéngingkeun iPhone ngan ukur ku ngaklik tautan anu aya dina pesen éta. "Hadiah" hanjakalna béda pisan sareng anu dipiharep.

Tapi sanajan spam kami narima teu ngalibetkeun scam a (sanajan hese uninga), narima iklan anu teu dihoyongkeun eta bisa jadi bener irritating. Ieu nyalira nyaeta alesan cukup pikeun néangan cara pikeun meungpeuk spam.

Kumaha ngakuan spam dina WhatsApp?

whatsapp panipuan

Kumaha miceun spam dina WhatsApp

Untungna, lamun urang cukup observasi, urang bisa manggihan sababaraha tanda dina seratan anu kami tampi anu ngingetkeun kami yén kami nuju aya kasus spam atanapi anu langkung parah:

  • Nalika pesen ngandung grammar goréng jeung kasalahan éjahan.
  • Lamun urang meunang a pesen ti urang asing
  • Iraha aranjeunna pesen anu sakuduna dikirim ka kami ku WhatsApp (hal anu teu pernah dilakukeun ku perusahaan ieu).
  • Nalika pesen ngajak urang ka klik dina hiji link.
  • Lamun mangrupakeun nyuhunkeun data pribadi atanapi inpormasi pamayaran. 

Upami, sanaos sadaya pancegahan, anjeun parantos murag kana bubu sareng yakin yén anjeun parantos janten korban panipuan, hal anu munggaran anjeun kedah laksanakeun nyaéta ngahubungi bank anjeun pikeun ngabatalkeun kartu kiridit sareng ngabatalkeun kecap akses bank atanapi kéngingkeun anu énggal. Tangtosna, WhatsApp ogé kedah diinformasikeun sareng, upami diperyogikeun, ngajukeun keluhan anu leres sareng pulisi.

Blokkeun spam dina WhatsApp

Saatos nyarios sadayana ieu, éta langkung saé pikeun nyegah. Hayu urang tingali kumaha anjeun tiasa meungpeuk atanapi ngahapus spam WhatsApp dina telepon Android, ios sareng aplikasi desktop:

Dina Android

Ieu mangrupikeun léngkah-léngkah pikeun meungpeuk pesen spam WhatsApp upami urang gaduh smartphone Android.

  1. Urang muka WhatsApp ngaliwatan ikon na kapanggih dina layar utama atawa dina daptar aplikasi.
  2. Salajengna, urang pilih tab "Ngobrol".
  3. Teras we milarian paguneman sareng pangguna dimana pesen anu curiga parantos sumping sareng mukakeunana.
  4. Dina paguneman, urang pencét ikon tina tilu titik anu aya di pojok kanan luhur.
  5. Di dinya urang milih pilihan "Tambih Deui" lajeng pilihan "Laporan".
  6. Hiji kotak bakal muncul naros upami anjeun hoyong mastikeun laporan pangguna ka WhatsApp. Urang bakal pencét "Pastikeun".

Saatos léngkah-léngkah ieu, kami henteu ngan ukur tiasa meungpeuk kontak sareng ngahapus pesen obrolan, tapi kami ogé bakal ngalaporkeun nomer anu curiga ka WhatsApp, supados tiasa nyandak tindakan dina hal ieu.

Asup ios

Ieu oge mungkin pikeun ngalaporkeun akun hiji pamaké disangka keur spammer atawa goréng tina hiji iPhone. Metoda ieu rada sarupa jeung Android. Ieu kumaha anjeun ngalakukeunana:

  1. heula, urang mimitian whatsapp ku ngaklik dina ikon kapanggih dina layar utama.
  2. Teras we pencét ikon "Ngobrol", nu dipintonkeun dina bar handap.
  3. Kami milarian sareng milarian paguneman anu ngandung pesen spam anu disangka.
  4. Pencét nami anjeun pikeun ngaksés éta informasi kontak.
  5. Sakali tab anyar ieu dibuka, urang néangan teras klik dina pilihan "Laporkeun Kontak", di mana urang bakal boga dua pilihan anyar:
    • Laporan
    • Blok jeung laporan.

Dina komputer

Tungtungna, urang badé ningali kumaha pangguna tiasa dilaporkeun atanapi diblokir ngalangkungan aplikasi desktop WhatsApp pikeun Windows sareng MacOS, atanapi tina wéb WhatsApp. Prosedur pikeun nuturkeun sami dina tilu kasus:

  1. Pikeun ngamimitian, anjeun kedah ngamimitian Aplikasi WhatsApp ngaliwatan ikon pakait dina desktop (dina kaca WhatsApp Web, anjeun ngan kudu ngakses ramatloka resmi na).
  2. Sakali lebet, urang klik dina paguneman dimana pesen spam perenahna.
  3. Satuluyna anjeun kudu klik dina ikon tilu titik nangtung dina wéb WhatsApp (dina Windows aranjeunna ditampilkeun sacara horisontal, sedengkeun dina MacOS mangrupikeun segitiga anu terbalik). Éta salawasna aya di belah kénca juru luhur.
  4. Teras, dina ménu anu muka, urang pilih itemna «Inpormasi kontak".
  5. Di antara elemen béda anu muncul, urang milih nu "Laporkeun Kontak". Saperti dina kasus saméméhna, urang bakal boga dua pilihan: «Blok jeung Laporan», atawa ngan saukur «Laporan».

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Actualidad Blog
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)