Buka Movilforum: naon éta sareng naon éta pikeun

Buka Movilforum

Ngaran tina kabuka Movilforum, sareng éta normal, sanaos dugi ka ayeuna inisiatif ieu teu aya deui. Open Movilforum mangrupikeun prakarsa Telefónica sareng Movistar dina nyiptakeun komunitas terbuka anu berorientasi ka perusahaan téknologi alit, pamekar profesional sareng ngamimitian. Iraha dileupaskeun? Kanggo naon? Hayu urang tingali salajengna.

Naon éta Open Movilforum

Website Open Movilforum, inisiatif anu diciptakeun ku Telefónica sareng Movistar di 2007, mangrupikeun komunitas kabuka pikeun ngabantosan perusahaan téknologi leutik, pamekar parangkat lunak kabuka sareng Start-up, pikeun pangwangunan sareng pamekaran mashup sareng solusi mobilitas dumasarkeun kana panggunaan alat sumber kabuka.

Kalayan kecap séjén, éta didamel kalayan tujuan pikeun promosikeun sareng ngagampangkeun kolaborasi antara operator, UKM téknologi sareng pengusaha. Kalayan Open Movilforum éta dimaksad nyayogikeun inpormasi, alat sareng antar muka pikeun nyiptakeun aplikasi mobile. Dina waktos éta, éta inisiatif munggaran di Spanyol ti operator sélulér anu fokus kana perangkat lunak kabuka

Nyiptakeun aplikasi mobilitas anyar ieu ngamungkinkeun integrasi komunikasi sélulér dina Internét. Dina portal Buka Movilforum kami mendakan API, SDK, dokuméntasi, wiki sareng tutorial anu diperyogikeun pikeun palaksanaan proyék.

Portal ieu Éta ogé dijalankeun salaku forum diskusi sareng sumber komunikasi ti anggota komunitas kalayan tim dukungan Telefónica.

Iraha lahirna Open Movilforum?

Partéi Kampus 2007

Open Movilforum diawalan dina 2007 ku Movistar kalayan kerjasama pabrikan Nokia sareng proyek anjeun ForumNokia, sahingga ngalengkepan tawaran ka pengembang ku sajumlah ageung antar muka sareng alat anu aya.

Movistar nampilkeun Open Movilforum di Partéi Kampus (Valencia, 23-29 Juli 2007). Dinten anu sami, Movistar nyauran kontes perangkat lunak gratis Open Mobileforum, anu aplikasi anu pangsaéna pikeun Mobile 2.0 kalayan terminal Nokia N800 kalayan Linux sareng Wifi dileler.

Komunitas Open Movilforum ngagaduhan saluran terbuka di Inggris, komunitas pamekar O2 Litmus, ti operator seluler Telefónica O2. Telefónica diluncurkeun Platform Pamekar Movistar anu lahir sareng panggilan global, ti bagikeun, kolaborasi sareng kerjasama, sareng éta dikandung ku pangalaman sateuacanna anu dialaman ku Telefónica di sababaraha pasar sapertos Spanyol sareng Inggris

Naon Open Movilforum?

Ngaliwatan halaman wéb open.movilforum.com Antarbeungeut layanan sélulér anyar tiasa diuji sareng pamekar pihak katilu bahkan sateuacan diluncurkeun komérsial. Kalayan kecap séjén, komunitas anu nyiptakeun halaman wéb ieu tiasa aksés kana jinis alat sareng kaunggulan anu ditawarkeun ku Telefónica.

Prakarsa Open Movilforum kira-kira ngagampangkeun pamekaran aplikasi parangkat lunak kabuka nyayogikeun API saderhana, alat sareng inpormasi lengkep ngeunaan operasi héndsét. Salaku tambahan, prosés penyediaan sareng uji coba disederhanakeun boh pikeun program dina alat sareng pikeun anu ngagunakeun jasa Telefónica dina jaringan.

Buka Movilforum, palayanan panaratas dina waktos éta

Parangkat lunak gratis Buka Movilforum

Buka Movilforum éta inisiatif parangkat lunak gratis munggaran diwanohkeun ku operator Spanyol. Anu dimaksad nyaéta ngahontal sadayana PKS. Nyaéta, kakuatan nyayogikeun solusi mobilitas yén dina waktos éta ditingali salaku hal anu mahal pisan, rumit sareng teu dikenal.

Kalayan jasa ieu, dimungkinkeun pikeun nawiskeun perusahaan téknologi leutik, pamekar parangkat lunak kabuka sareng startup hiji lingkungan anu ngagampangkeun ngembangkeun aplikasi parangkat lunak kabuka. Ieu mangrupikeun prakarsa anu merintis pisan, kumargi henteu kantos dilaksanakeun di Spanyol ku operator seluler.

Buka Movilforum sareng Wéb 2.0

Jasa dilayanan dina strategi Web 2.0 Telefónica. Tina halaman wéb na (open.movilforum.com) API saderhana, alat, sareng inpormasi lengkep ngeunaan kumaha fungsi ponsel anjeun ditawarkeun. Salaku tambahan, pakakas disayogikeun saderhana prosés penyediaan sareng uji coba boh pikeun program dina alat sareng pikeun anu ngagunakeun jasa jaringan Telefónica.

Open Movilforum mangrupikeun lingkungan terbuka dimana sadaya anggota masarakat tiasa kalebet proyekna. API tuwuh nalika Telefónica sareng anggota nyumbang kana halaman wéb. Maksad abdi, éta mangrupikeun jasa anu sapertos kitu gudang naon anu biasa dilakukeun mashups.

The Open Movilforum API: API 1.0 sareng API 2.0

Buka Movilforum API

API 1.0

Buka Movilforum dimimitian ku API 1.0, ngamangpaatkeun jasa anu disayogikeun ku Movistar sareng séri SDK anu ngamungkinkeun panggunaan API sacara program. API munggaran ieu ngamungkinkeun aksés ka sajumlah ageung fitur béda:

  • Nampi SMS dina surat (pop3): diidinan ngalihkeun sareng nampi dina email pesen pondok (SMS) anu dikirim ka nomer telepon Movistar.
  • Ngirim SMS: kéngingkeun ngirim SMS ngalangkungan antar muka http.
  • Ngirim MMS: diidinan ngirim MMS ngalangkungan antar muka http.
  • SMS 2.0: Fungsionalitas IM ngalangkungan SMS (daptar réncang, status ayana, ngirim pesen offline, nampi nalika nyambung)
  • Nyalin: Éta ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun daptar kontak anjeun tina SIM ngalangkungan antar muka http.
  • Panarimaan telepon pidéo (dumasar kana SIP, dina versi béta): diidinan nampi pidéo pidéo dina PC sareng nyimpen éta aliran audio sareng pidéo.
  • Otomatis Wap Push: Éta ngijinkeun pesen Wap Push pikeun dikirim kana terminal sélulér ngalangkungan antar muka http.

API 2.0

Teras, di akhir taun 2009 sareng salami 2010, Open Movilforum damel dina peluncuran API anyar di Spanyol. Waktos ieu, API langkung berorientasi kana fenomena WEB 2.0. Diantarana, aranjeunna nyorot:

  • Ngirim SMS / MMS.
  • Panarimaan dina URL SMS / MMS.
  • Olahtalatah (SMS / MMS) 'tarik'.
  • Olahtalatah Geolocated (SMS / MMS).

Henteu diragukeun, ku API saderhana ieu, kuring tiasa nyayogikeun saperangkat alat anu saderhana prosés penyediaan sareng uji coba boh pikeun program dina alat sareng pikeun anu ngagunakeun jasa jaringan Telefónica.

Open Movilforum mangrupikeun jasa anu maju pisan dina waktos éta, perintis pisan di Spanyol, sabab éta mangrupikeun inisiatif parangkat lunak gratis anu mimiti dipromosikeun ku operator Spanyol. Anu dimaksad nyaéta ngahontal sadayana UKM. Sareng anjeun, naha anjeun terang ngeunaan prakarsa ieu anu diluncurkeun ku Telefónica di 2007? Ninggalkeun kami patarosan anjeun dina koméntar, kami bakal senang maca anjeun.

bool (leres)