Naon ari streamer sareng naon padamelan na?

Naon ari streamer sareng naon padamelan na?

Naon ari streamer sareng naon padamelan na?

Lamun datang ka nyieun eusi dina Internet, salila sababaraha taun aranjeunna tetep dina idéologi populér Blogger, Vlogger sareng Podcasters. Dina kasus panungtungan 2, sababaraha kali aranjeunna ampir sarua, ngan éta eusi audiovisual, biasana disiarkeun ngan dina audio. Dina kasus séjén, panyipta ngan ukur ngahasilkeun audio. Tapi, sadayana gaduh umum yén eusina biasana offline, nyaéta, ditunda atanapi dijadwalkeun. Sanajan kitu, dina taun panganyarna maranéhna geus jadi kawentar panyipta eusi online, disebut Streamers. Ku kituna, dinten ieu urang bakal delve kana «naon streamer a» sareng naon padamelan anjeun.

Kusabab, sapertos unggal padamelan, éta ngagaduhan seni atanapi élmu, nyaéta streamer suksés, éta henteu ngan ngagunakeun a komputer sareng kaméra, mikropon sareng sambungan internét sareng ngirimkeun naon waé, kumaha waé anu pikaresepeun. Alesan kunaon, ayeuna urang bakal ngajelaskeun naon anu aya di balik ieu karajinan online anu keren sareng trendi.

Saha youtuber Spanyol anu paling kasohor taun 2022?

Saha youtuber Spanyol anu paling kasohor taun 2022?

Jeung saperti biasa, saméméh delving kana ieu publikasi hadir dina titik leuwih patali jeung panyipta eusi multimedia, sarta leuwih husus ngeunaan «naon streamer a», urang bakal ninggalkeun pikeun maranéhanana kabetot dina Tumbu ka sababaraha urang tulisan patali saméméhna kalawan sarua. Sangkan maranéhna gampang ngalakukeunana, bisi hayang nambahan atawa nguatkeun pangaweruh ngeunaan éta, dina ahir maca ieu publikasi:

"Salajengna, kami bakal nyebatkeun sareng masihan detil ngeunaan sababaraha anu munggaran dina daptar youtuber Spanyol pangsaéna taun 2022". Saha youtuber Spanyol anu paling kasohor taun 2022?

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha nonton sababaraha aliran dina Twitch sakaligus

Streamer: Naon éta sareng naon anu diperyogikeun pikeun dianggo salaku hiji?

Streamer: Naon éta sareng naon anu diperyogikeun pikeun dianggo salaku hiji?

Naon ari streamer?

loba jobs modern jeung trades Pikeun seueur, aranjeunna panginten henteu atanapi gaduh definisi anu teu jelas atanapi tepat. Najan kitu, salaku urang geus dikedalkeun dina kecap basajan di awal, a Streamer éta ngan ukur a panyipta kontén langsung dina format audiovisual ngaliwatan platform siaran online. Sarta pikeun ngalengkepan harti ieu, urang lajeng bakal ninggalkeun harti resmi tina ceuk pakasaban atawa dagang embodied di populér Wikipedia:

"A streamer, disebut oge produser siaran langsung, produser siaran langsung, penyiar langsung atawa penyiar langsung, nyaéta jalma anu nyieun siaran langsung atawa nunggak. Jangkauan streamer parantos ningkat kalebet genre anu béda-béda ti maén video kaulinan, tutorial, atanapi bahkan obrolan solo.

Padahal, definisi alternatif anu langkung lengkep sareng rinci ngeunaan padamelan na, tiasa kieu:

"Éta mangrupikeun panyipta kontén digital kalayan kapasitas komunikatif sareng téknologi pikeun ngalaksanakeun siaran langsung (eusi sacara real waktos) ka pamiarsa khusus, ngalangkungan platform khusus sapertos YouTube, Twitch, Facebook, sareng anu sanésna, sering pikeun tujuan inpormasi sareng hiburan digital.

Tip sareng prakték pangsaéna pikeun janten Streamer anu suksés

Tip sareng prakték pangsaéna pikeun janten Streamer anu suksés

Ayeuna keur streamer hiji hal na janten streamer suksés nyaeta sejen. Sami lumaku pikeun trades sarupa, kayaning, Blogger, Vlogger (YouTubers) sareng Podcasters. Jeung sesa profesi sejen tur trades. Janten, di handap ieu urang bakal ngajalajah naon anu diperyogikeun sareng laksanakeun pikeun janten streamer anu suksés:

ceruk

Teangan hiji Ecological (topik, widang, grup, atawa komunitas) nu urang alus di: Ieu bisa jadi hal pisan atra, tapi sababaraha kali sababaraha urang teu jelas pisan ngeunaan naon maranéhna bener resep atawa naon maranéhna bener alus dina. Janten, ieu kedah janten léngkah anu munggaran, nyaéta, tangtoskeun naon anu badé disiarkeun (disiarkeun langsung) sareng ka saha eusina badé diarahkeun sareng upami aya paménta atanapi poténsi dina éta, supados henteu miceunan waktos sareng duit. Pondokna, panalungtikan sababaraha pasar panongton anu mungkin sareng pilih anu mana anjeun tiasa langkung saé.

Persiapan

Candak sababaraha latihan atanapi waktos latihan pikeun ningkatkeun penguasaan subjek sareng kaahlian komunikasi sateuacan ngamimitian: Sanajan naturalness jeung spontanitas bisa ngaapresiasi di wewengkon ieu, éta ogé leres yen prakték ngajadikeun sampurna jeung tayangan kahiji biasana penting. Ku alatan éta, sanggeus hal kahiji dianjurkeun sateuacanna, nyandak waktos pikeun kagiatan latihan, kayaning: Ngawasaan gestures urang, postur jeung nada sora, sarta pakéan lamun perlu, pikeun ngamimitian generating komunikasi pangalusna (verbal jeung nonverbal) mungkin kalawan. pengikut poténsial.

Parabot gawé (hardware)

Kumpulkeun tim pangsaéna dina tempat anu pangsaéna: Salaku logis tur dibuktikeun, ngirimkeun eusi dina Internet merlukeun infrastruktur alus sarta parabot. Ku alatan éta, jadi streamer alus atawa streamer suksés dimimitian ku kanyataan yén bisa ngandelkeun kaayaan téhnologis diperlukeun pikeun ngirimkeun gambar jeung sora dina kualitas luhur, bari ngalakonan kagiatan sejenna dina paralel. Ku sabab kitu, investasi saméméhna dina unsur-unsur ieu bakal ngajamin lingkungan kerja anu saé sareng pikaresepeun (setup) pikeun para pengikut:

Instrumén Umum
  • Korsi ergonomis: Pikeun ngahindarkeun karuksakan kana awak, utamana tulang tonggong jeung otot.
  • Beurit sareng keyboard ergonomis: Pikeun ngahindarkeun karuksakan atawa maké nu aya kaitannana ka leungeun.
  • Headphone sareng mikropon: Pikeun ngadangukeun kalayan presisi sareng kualitas pesen sareng bewara.
  • kaméra HD jeung recorder video: Pikeun muterkeun transmisi kalawan kualitas alus.
  • Hiji mikropon unidirectional jeung filter hawa: Pikeun kualitas sora alus.
  • Konéksi internét rubakpita luhur: Pikeun ngadukung transmisi audio sareng pidéo kualitas luhur. Pamakéan serat optik disarankeun pisan pikeun laju anu langkung luhur sareng tingkat kaamanan.
  • Hiji tempat rekaman nyaman jeung conditioned: Pikeun ngahindarkeun gangguan ti jalma, bising atanapi kajadian anu teu kaduga sareng repetitive. Sareng anu setting sareng luminositas nyaluyukeun kana eusi anu bakal dikirimkeun.
instrumen husus

Nanging, upami Ruang gawé dipilih nyaeta salah sahiji kaulinan pidéo, sabab écés idéal bakal ngagunakeun sababaraha parabot husus atawa bagian pikeun aranjeunna, kayaning:

  • komputer kaulinan: Kalawan cukup RAM, cores CPU jeung kartu grafik pangalusna (GPU) mungkin.
  • A mouse kaulinan sareng keyboard combo pikeun precision gede, agility jeung penampilan.
  • Asesoris kaulinan canggih: Contona, virtual, augmented jeung realitas campuran.

Tangtosna, gaduh sadayana ieu dina cara anu kakeunaan sanés mangrupikeun hal anu gampang pikeun dicandak sareng dihijikeun ku saha waé, tapi éta tiasa dimimitian ku anu pangsaéna anu tiasa dilakukeun, émut yén, dina sababaraha minggu atanapi sasih, éta tiasa sareng kedah kaala. supados tiasa ngabaktikeun diri sacara profésional.ngasiarkeun langsung.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha ngalarang pangguna beracun anjeun dina Twitch

Manajemén platform sareng alat ngedit

Manajemén platform sareng alat ngedit

Pilih duo Platform + Software pangsaéna: Milih sareng ngatur platform idéal pikeun siaran kami, sareng parangkat lunak streaming sareng ngedit pidéo pangsaéna, écés penting. Kusabab, aranjeunna sadayana gaduh seueur anu umum, tapi aranjeunna gaduh bédana anu penting dina watesan aturan, kauntungan, ruang lingkup sareng betah dianggo. Ku sabab kitu, disarankeun pikeun diajar sakedik ngeunaan unggal platform anu aya sareng alat parangkat lunak anu sayogi, pikeun ngamimitian dina suku anu leres, dina masing-masing. Sareng anu paling dikenal sareng dianggo, boh ku Streamers, sareng panyipta kontén multimedia sanésna nyaéta:

Platform
  • kedutan
  • YouTube
  • Facebook Kaulinan
  • Booyah
  • NimoTV
parabot software
  • Buka Software Broadcaster (OBS)
  • Aliran OBS
  • Panyiar XSplit
  • Aksi!
  • Prisma LiveStudio

Kualitas janten Streamer anu saé

  • Latihan sareng ngahontal sora anu saé.
  • Boga bukti (frékuénsi) publikasi.
  • Nawiskeun jadwal posting.
  • Janten alam sareng asli-gancang.
  • Sarta tangtu, loba bakat.

Ringkesan artikel dina Mobile Forum

Resumen

Pondokna, coba mun janten streamer anu suksés mangrupikeun kagiatan anu serius, salaku hiji deui pakasaban hirup, nu merlukeun Persib, dedikasi, gairah, investasi sareng diajar. Tapi, bédana gedé nyaéta yén éta cara anu saé sareng pikaresepeun pikeun henteu ngan ukur populer, tapi pikeun ngahasilkeun sareng kéngingkeun artos anu ageung. Ku sabab kitu, leuwih ti pakasaban, éta cara pisan sibuk hirup, nu loba kreativitas, bakat, profesionalisme jeung sumberdaya téhnologis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Actualidad Blog
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)