Hur man tar bort kontakter på Telegram

telegramkontakter

Under årens lopp har vi alla kommit att samla en mycket lång lista med kontakter på vår telefon, inklusive WhatsApp och Telegram. Det som är bra i princip (fler vänner, fler professionella kontakter etc.) kan bli dåligt på grund av överdrift. För många kontakter kan vara kontraproduktivt. Dessutom finns det vänner som inte längre är vänner och kontakter som vi inte längre behöver och som vi säkert inte kommer att använda i framtiden. Det är därför det är intressant att veta hur man tar bort telegramkontakter och stanna bara hos dem som verkligen intresserar oss.

För att ha en ren och uppdaterad kontaktlista måste du veta att i Telegram är kontakterna organiserade på ett mycket liknande sätt som WhatsApp. Det vill säga, de är synkroniserade med kontakterna på vår mobiltelefon. Den största skillnaden är att dessa synkroniserade kontakter stannar sparas i Telegram-molnet.

Det händer också det okända kontakter visas i vår Telegram-kontaktlista. Varför finns de på vår lista? Har mitt konto eller min telefon blivit hackad? Lugn, det handlar inte om det. Förklaringen finns i Telegram-funktionen som låter oss chatta med andra användare som befinner sig i en närliggande radie. Tänk på att detta är en följd av den stora globala framgången med Telegram, som idag har mer än 500 miljoner användare runt om i världen.

I vilket fall som helst, för att undvika detta (vilket i sig är ett begränsat sätt att ta bort oönskade kontakter) måste du göra följande:

  1. På Telegram, låt oss "Kontakter".
  2. Sedan väljer vi alternativet Hitta personer i närheten.
  3. Till sist klickar vi vidare "Sluta visa mig synlig."
Relaterad artikel:
Är Telegram säkert? Vi berättar allt

Tyvärr har Telegram inte ett specifikt alternativ för att ta bort flera kontakter samtidigt, det enda sättet att göra det är ta bort dem en och en. Detta borde inte vara ett stort problem för oss, eftersom processen att ta bort Telegram-kontakter är mycket enkel och inte kommer att ta oss för lång tid. Det här är stegen att följa för att göra det:

Telegram: Radera kontakter steg för steg

Detta är processen att följa för att ta bort en kontakt från vår Telegram-lista, steg för steg:

  1. Till att börja med, vi öppnar ansökan och vi gick till fönstret chatten för kontakten som vi vill ta bort.
  2. Inne i chattfönstret, klicka på kontaktens namn, som visas överst.
  3. Ett nytt fönster öppnas sedan. I den måste vi klicka på ikonen med tre prickar (visas bredvid samtalsikonen) och bland alternativen som visas väljer vi "Ta bort kontakt".
  4. För att avsluta processen måste du bekräfta raderingen till Telegram.

Viktigt: om vi bara tar bort en kontakt men inte konversationen förblir den synlig, men istället för kontaktens namn kommer bara deras telefonnummer att vara synligt. För att ta bort chatten helt och definitivt, gå helt enkelt till menyn för den konversationen och välj alternativet "Ta bort chatt"

Ta bort molnkontakter

telegram moln

Som vi sa i början kan Telegram-konversationer återställas efter att ha tagits bort, eftersom de lagras i molnet. Om det vi vill är att utrota dem helt och att det inte finns det minsta spår av dem, måste vi också ta bort dem från denna plats.

För att uppnå detta är det som görs rensa cache, vilket fungerar som ett steg för att frigöra utrymme på telefonen, vilket inte heller är dåligt. Det görs så här:

  1. Det första steget är att gå till "Inställningar" (ikonen med tre ränder uppe till vänster).
  2. I denna meny väljer vi först "Data och lagring" och då "Användning av förvaring”.
  3. Slutligen väljer vi alternativet "Rensa Telegram-cache".

Dölj kontakter i Telegram

dölj telegramkontakter

Och vad händer när vi inte är helt säkra på om vi vill ta bort en eller flera kontakter, men vi vill ha vår "rena" lista? För det finns möjligheten dölj telegramkontakter. Detta gör att vi kan ignorera ointressanta kontakter, men behålla möjligheten att kontakta dem i framtiden om vi anser det nödvändigt.

Metoden för att dölja kontakter är följande:

  1. Först, låt oss gå till listan över konversationschatt.
  2. Där väljer vi den kontakt som vi vill gömma och vi glider fingret på den från höger till vänster.
  3. I alternativen som visas väljer vi det av "Fil". Du måste klicka på den så att konversationen med den kontakten döljs.

dagen vi önskar återanvända kontakten som vi tidigare har gömt, allt du behöver göra är att ladda om konversationslistans sida genom att svepa uppåt och nedåt. Sedan visas en sektion som heter "Arkiverade chattar". I den väljer vi chatten som vi vill rädda och skickar ett meddelande, med vilket det kommer att synas igen.


Innehållet i artikeln följer våra principer om redaktionell etik. Klicka på för att rapportera ett fel här.

Bli först att kommentera

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

*

  1. Ansvarig för uppgifterna: Actualidad Blog
  2. Syftet med uppgifterna: Kontrollera skräppost, kommentarhantering.
  3. Legitimering: Ditt samtycke
  4. Kommunikation av uppgifterna: Uppgifterna kommer inte att kommuniceras till tredje part förutom enligt laglig skyldighet.
  5. Datalagring: databas värd för Occentus Networks (EU)
  6. Rättigheter: När som helst kan du begränsa, återställa och radera din information.