Hur man vet om du har blockerats på Instagram med dessa enkla steg

Instagram

Facebook, Twitter, Instagram, TikTok ... är några av de sociala nätverk som hundratals miljoner användare använder dagligen för informeras om de nyheter som intresserar dem mest, av dina favoritsångare, politiker, skådespelare eller personligheter ... Det är självklart att det inte alltid regnar för alla, och inte alla kan komma överens med kändisars eller våra åsikter utan att gå längre.

Normalt, när användare stöter på publicerad information, antingen i text-, ljud- eller videoformat, och de inte gillar det, ger de det vanligtvis en andra chans. innan du följer upp eller blockerar dig direkt så att ditt flöde inte visar information från det kontot igen. När det gäller Instagram, Hur kan vi veta om de har blockerat oss?

Instagram har ätit Facebook-mark främst bland de yngsta, främst bland dem som är i samma ålder eller yngre än det sociala nätverket som Mark Zuckerberg skapade 2004. Instagram, som Facebook, meddelar oss inte om de har blockerat oss, så vi tvingas tillgripa en serie knep för att kunna kontrollera om vår vän eller släkting verkligen har blockerat oss eller inte.

Relaterad artikel:
Hur man vet om du har blockerats på Facebook med dessa knep

Har jag blockerats på Instagram?

Jag har blockerats på Instagram

Instagram, precis som Facebook, kommer inte att informera oss när som helst om en användare har blockerat oss, av en uppenbar anledning: vill inte vara föregångaren till problem mellan användare. Instagram följer samma väg som alla användare som blockerar en annan skulle göra: leta någon annanstans och inte söka konfrontationen genom att berätta för honom att han har blockerats.

Som Bibeln säger: Herrens vägar är osynligaOch varje användare har olika orsaker att komma till slutsatsen att det bästa är att blockera användaren som du gillar.

Metoder för att veta om jag har blockerats på Instagram

Visas inte vid användarsökningar

Sökningar på Instagram

Instagram block, block är och som sådan tillåter inte användare blockeras leta efter dem igen på det sociala nätverket för att lägga tillbaka dem som vänner. Om det inte visas i sökresultaten kan det bara betyda att du är blockerad.

Du kan inte skicka meddelanden till honom

Om du tidigare har haft kontakt via applikationen och nu kontrollerar du hur inget meddelande kan skickas (alternativet att skicka är inte tillgängligt), det är ytterligare ett symptom att du har blockerats.

Du kan inte se deras inlägg

Om du har undrat varför kontot för din vän eller familjemedlem publicerar ingenting när det var från daglig nattvardsgång, vi hittar ytterligare en konsekvens av blockeringarna via Instagram, eftersom det inte tillåter oss att komma åt publikationerna på kontona där de har blockerat oss.

Du kan inte märka honom på foton

Tagga människor på Instagram

Om du inte kan tagga din vän heller I bilderna du publicerar på Instagram, oavsett om det visas eller inte, beror det på att du är blockerad. Även om det är sant att Instagram, precis som Facebook, tillåter oss att bekräfta om vi vill bli taggade på ett fotografi, är detta alternativ inte relaterat till att blockera användare från det sociala nätverket.

Följer inte dig som vän

Jag lämnar den här metoden för sista förmodligen det var den första du försökte När du har insett att du inte har visst något om den vänskap som verkar ha blockerat dig.

När Instagram blockerar en användare tar den bort dem från din vänlista och kan inte be om vänskap igen såvida det inte låses upp igen.

Hur man avblockeras på Instagram

Privat konto på Instagram

Om du har turen att ha telefonnumret till din vän eller familjemedlem, det snabbaste och enklaste att göra är att ta kontakt via WhatsApp med ett enkelt samtal för att jämna ut saker och få honom att avblockera dig så att du kan komma åt ditt konto igen. Detta är den mest förnuftiga metoden. Men det finns mer:

Öppna ett nytt konto på Instagram

Om du inte har kontaktinformationen är en lösning att öppna ett annat konto på Instagram till följ den användaren så länge kontot inte är privat, eftersom du i det här fallet måste få en bekräftelse från den personen.

Hitta det på andra sociala nätverk

Facebook

De normala användarna, som inte är kändisar, de använder vanligtvis ett enda socialt nätverk, om du inte vill vara närvarande i dem alla. Om så är fallet kan du välja att ta kontakt via andra sociala nätverk där det är tillgängligt, vare sig det är Twitter, Facebook, Snapchat ...

Var misstänksam mot webbapplikationer och tjänster

Många människor har ett ohälsosamt beroende av deras antal följare och de människor som kan blockera dem någon gång. Både i App Store och i Play Store och på internet kan vi hitta olika tjänster som De ser till att de kan bekräfta inte bara om vi blockeras av en användare, men dessutom låter det oss också veta vem som har slutat följa oss och när de gjorde det.

Alla dessa applikationer / webbtjänster gör är att komma åt vårt konto till veta vad våra kontakter är, analysera vår smak och preferenser och sälj dem senare till potentiella annonsörer. Men också, det farligaste av allt är att de har tillgång till vårt konto, så att de kan publicera vad de vill när som helst.

Lyckligtvis är det enkelt ta bort åtkomst till dessa applikationer / webbtjänster via auktoriserade applikationer inom konfigurationsalternativen för varje applikation, vare sig det är Facebook, Instagram, Twitter ...


Innehållet i artikeln följer våra principer om redaktionell etik. Klicka på för att rapportera ett fel här.

Bli först att kommentera

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

*

  1. Ansvarig för uppgifterna: Actualidad Blog
  2. Syftet med uppgifterna: Kontrollera skräppost, kommentarhantering.
  3. Legitimering: Ditt samtycke
  4. Kommunikation av uppgifterna: Uppgifterna kommer inte att kommuniceras till tredje part förutom enligt laglig skyldighet.
  5. Datalagring: databas värd för Occentus Networks (EU)
  6. Rättigheter: När som helst kan du begränsa, återställa och radera din information.