ווי צו מאַכן Facebook פּריוואַט מיט די סטעפּס

facebook אָן פּאַראָל

סאציאל נעטוואָרקס זענען פייַן, ווי לאַנג ווי מיר נוצן זיי אין מאַדעריישאַן. ווי די אַדווערטייזמאַנט האט געזאגט "מאַכט אָן קאָנטראָל איז אַרויסגעוואָרפן". סאציאל נעטוואָרקס לאָזן אונדז צו וויסן אונדזער מענטשן, צו זיין ינפאָרמד וועגן די טעמעס וואָס אינטערעס אונדז די מערסט, צו טיילן מיט אנדערע מענטשן די מאָומאַנץ וואָס מיר ווי די מערסט ...

אָבער, זיי זענען אַ טאָפּל-שנלדיקע שווערד אויב מיר טאָן ניט פירן זיי ריכטיק. אויב איר טראַכטן די צייט איז געקומען צו ויסמעקן דיין פאַסעבאָאָק חשבון אָדער איר ווילן צו באַקומען אַוועק פון דעם געזעלשאַפטלעך נעץ פֿאַר אַ בשעת, איר זאָל ערשטער פּרובירן איינער פון די מערסט טשיקאַווע פּריוואַטקייט אָפּציעס וואָס עס אָפפערס אונדז. איך בין גערעדט וועגן לימיטינג די וויוינג פון אונדזער חשבון.

אויב מיר אַקטאַווייט די פּריוואַט פּראָפיל אויף פאַסעבאָאָק, קיין מענטש וואָס געפינט אונדז אויף דער אינטערנעץ, איר קענט קאָנטאַקט אונדז ניט אָן צו שיקן אונדז ערשטער אַ בקשה אַזוי מיר קענען לערנען אויב עס איז ווערט צו געבן איר די געלעגנהייט צו נאָכפאָלגן אונדז און זען אַלע די אינהאַלט וואָס מיר אַרויסגעבן.

דורך באַשטעטיקן אַ פּראָפיל צו פּריוואַט, נאָר מענטשן וואָס נאָכפאָלגן אירזיי וועלן קענען צו אַקסעס דיין פּראָפיל. אויב מיר וועלן נישט וועלן עטלעכע פון ​​​​די מענטשן וואָס מיר האָבן אַרייַנגערעכנט ווי פרענדז, דער בעסטער מיר קענען טאָן איז פאַרשפּאַרן עס. אַזוי, זי וועט ניט מער זיין אונדזער פרייַנד און וועט נישט קענען צו קאָנטאַקט אונדז ווידער אין דער צוקונפֿט ביז מיר ופשליסן איר.

אין אַדישאַן, זיי וועלן אויך קענען צו זען אַלע די אויסגאבעס וואָס איר מאַכן אויף דעם געזעלשאַפטלעך נעץ, כאָטש מיר אויך האָבן די מעגלעכקייט, ווען ארויסגעבן, צו באַגרענעצן די פאַרנעם פון די אויסגאבעס צו ווער עס יז, אין מינדסטער בשעת מיר נעמען עטלעכע מאָל אויף דעם פּלאַטפאָרמע. פריער פאַרמאַכן פאַסעבאָאָק חשבון פּערמאַנאַנטלי.

אַדוואַנטאַגעס און דיסאַדוואַנטידזשיז פון אַ פּריוואַט פּראָפיל אויף פאַסעבאָאָק

די סיבות וואָס איר ווילן צו גער דיין עפנטלעך פאַסעבאָאָק פּראָפיל צו פּריוואַט, נאָר איר וויסן און איר האָט ריטשט דעם באַשלוס אָבער איר זענט נישט קלאָר וועגן אַלץ וואָס ימפּלייז, אונטן מיר ווייַזן איר אַלע די אַדוואַנטידזשיז און דיסאַדוואַנטידזשיז וואָס דאָס ינטיילז.

איך צעטיילן נישט די מעלות פון די חסרונות ווייל יעדער באנוצער קען האבן אייגענע סיבות צו מאכן דעם טויש אין זייער אקאונט, און פאר די וואס קען זיין א מעלה, פאר אנדערע איז דאס א חסרון.

קיינער וועט נישט קענען צו נאָכפאָלגן איר אָן דיין דערלויבעניש

די הויפּט סיבה וואָס פילע יוזערז מאַכן זייער ציבור חשבון פּריוואַט איז אַז זיי טאָן נישט וועלן צו טיילן מער אינפֿאָרמאַציע מיט אנדערע מענטשן וואָס זענען נישט פֿון זייער קלאָוסאַסט סוויווע.

ווען מיר מאַכן אַ עפנטלעך פּראָפיל פּריוואַט, ווער עס יז וואס וויל צו אָנהייבן נאָכפאָלגן אונדז מוזן ערשטער שיקן אונדז אַ פרייַנד בעטן, אַ בקשה וואָס מיר קענען אָננעמען אָדער אָפּוואַרפן אָן געבן קיין סיבה.

אין פאַקט, דער מענטש וואס האט געשיקט די בקשה וועט נאָר וויסן אַז איר האָט אנגענומען זיי (זיי זענען ינפאָרמד דורך אַ אָנזאָג) אָבער נישט אויב איר האָט פארווארפן עס.

באַגרענעצט נישט די דערגרייכן פון דיין אויסגאבעס

דורך מאכן אונדזער פּראָפיל פּריוואַט, אַלע די אויסגאבעס וואָס מיר מאַכן פֿון דעם מאָמענט אויף וועט זיין בארעכטיגט בלויז פֿאַר אַלע די מענטשן וואָס איר האָט ווי פרענדז, אַזוי לאַנג ווי מיר טאָן ניט באַשטימען אַנדערש ווען ארויסגעבן. קיינער אַנדערש וועט קענען צו אַקסעס דיין אַרטיקלען.

עס איז קיין וועג צו בייפּאַס די ריסטריקשאַן. אויב איר געפֿינען עס אויף די אינטערנעט, עס איז 100% זיכער אַז עס איז אַ סקאַם וואָס נאָר וויל צו באַקומען דיין חשבון דעטאַילס אָדער באַקומען דיין קרעדיט קאַרטל נומערן, קליימינג אַז איר מוזן זיין איבער 18 יאָר אַלט צו נוצן די סערוויס.

אויב אין דער גרופּע פון ​​​​פרענדז וואָס מיר האָבן אין אונדזער חשבון, עס זענען מענטשן וואָס מיר טאָן נישט וועלן צו האָבן צוטריט צו זיי אַמאָל מיר האָבן געמאכט אונדזער חשבון פּריוואַט, דער בלויז זאַך וואָס מיר קענען טאָן איז אַראָפּנעמען איר ווי פריינט און פאַרשפּאַרן איר.

איין זאַך איז אַרויסגעוואָרפן אָן די אנדערע. דורך רימוווינג עס און בלאַקינג עס פון דער פּלאַטפאָרמע, אויטאָמאַטיש איר וועט האַלטן צו זיין פריינט, דערפאר וועט ער נישט קענען זען אייערע אויסגאבעס און איר וועט נישט קענען זען זיינע.

קיין איינער וועט קענען צו שיקן איר אַרטיקלען

אויב מיר האָבן לינגקט די מעסינדזשער און Facebook אַקאַונץ, ניצן אונדזער Facebook חשבון אָן ניצן אונדזער טעלעפאָן נומער, אַמאָל מיר שטעלן אונדזער פּראָפיל צו פּריוואַט, קיין איינער אָבער אונדזער פרענדז וועט קענען צו שיקן אונדז אַ אָנזאָג דורך דעם מעסידזשינג פּלאַטפאָרמע.

אויב, אויף די אנדערע האַנט, איר נוצן מעסינדזשער דורך דיין טעלעפאָן נומער, עס וועט ניט זיין גוט צו פאַרשפּאַרן דיין פּראָפיל אויף די געזעלשאַפטלעך נעץ, זינט איר קענען נוצן דיין טעלעפאָן נומער מיט אנדערע מעסידזשינג פּלאַטפאָרמס אַזאַ ווי ווהאַצאַפּפּ, טעלעגראַם ...

ווי צו באַגרענעצן די דערגרייכן פון דיין אַרטיקלען

באַגרענעצן Facebook פּאָסטן דערגרייכן

Facebook לייגט צו אונדזער באַזייַטיקונג אַרויף צו 6 פאַרשידענע מעטהאָדס צו באַגרענעצן דעם פאַרנעם פון אונדזער אויסגאבעס.

  • עפנטלעך. אויב אונדזער פּראָפיל איז עפנטלעך, ווער עס יז מיט אַקסעס צו פאַסעבאָאָק קענען אַקסעס אונדזער פּראָפיל און קאָנטאַקט אונדז.
  • פרענדז בלויז די פרענדז וואָס מיר האָבן אין אונדזער חשבון קענען אַקסעס אונדזער פּראָפיל.
  • פריינט, אַחוץ. עס אויך אָפפערס אונדז די מעגלעכקייט צו באַגרענעצן די נומער פון פרענדז וואָס אַקסעס אונדזער אויסגאבעס.
  • באַטאָנען פריינט. אויב מיר נאָר ווילן צו אויסקלייַבן אַ ספּעציפיש גרופּע פון ​​פריינט.
  • נאר איך. דורך סעלעקטירן דעם אָפּציע, קיין איינער אָבער אונדז וועט קענען צו אַקסעס אונדזער אויסגאבעס.
  • פערזענליכען. מיט דעם אָפּציע, מיר קענען מאַכן מנהג רשימות, ויסשליסן מענטשן און / אָדער פרענדז ...

פאַר באַגרענעצן די דערגרייכן פון אונדזער אַרטיקלען, מיר מוזן אַקסעס די אָפּציעס פון סעטטינגס און פּריוואַטקייט - סעטטינגס.

אין די פּריוואַטקייט אָפּטיילונג, מיר גיין צו דיין טעטיקייט - ווער קענען זען די אַרטיקלען וואָס איר מאַכן פֿון איצט אויף? און גיט אויף ציבור אָדער אויף די אָפּציע וואָס מיר האָבן אויסגעקליבן אין דעם מאָמענט.

צו נעמען אין חשבון

Facebook קען נישט פאַסילאַטייט די אַרבעט פון קענען צו פאַרלייגן אַ פּראָפיל אין פּריוואַט מיט אַ איין שריט. צום באַדויערן, מיר מוזן באַזוכן אַ סעריע פון ​​סעקשאַנז צו קענען באַגרענעצן אַלע די מענטשן וואָס קענען קאָנטאַקט אונדז אויב מיר וועלן אונדזער פּראָפיל צו זיין גאָר פּריוואַט.

זעענדיק די שוועריקייט צו באַגרענעצן אַלע די אָפּציעס וואָס Facebook מאכט פאַראַנען צו אונדז, פילע יוזערז קלייַבן צו טעמפּערעראַלי ופהענגען זייער פאַסעבאָאָק חשבון, אַן אָפּציע וואָס Facebook אָפפערס אונדז און וואָס אַלאַוז אונדז צו צוריקקומען צו נאָרמאַליטי אין די 30 טעג נאָך.

ווי גרינג עס איז צו טאָן דאָס אויף ינסטאַגראַם, טיקטאָק אָדער טוויטטער. Facebook קען שוין לערנען, אָבער עס איז קלאָר אַז עס וויל צו האַלטן יוזערז ווי לאַנג ווי מעגלעך. אַ שאָד


דער אינהאַלט פון דעם אַרטיקל אַדכיר צו אונדזער פּרינציפּן פון לייט עטיקס. צו מעלדונג אַ טעות גיט דאָ.

זייט דער ערשטער צו באַמערקן

לאָזן דיין באַמערקונג

אייער בליצפּאָסט אַדרעס וועט נישט זייַן ארויס.

*

*

  1. פאַראַנטוואָרטלעך פֿאַר די דאַטן: Actualidad Blog
  2. ציל פון די דאַטן: קאָנטראָל ספּאַם, קאָמענטאַר פאַרוואַלטונג.
  3. לעגיטימאַטיאָן: דיין צושטימען
  4. קאָמוניקאַציע פון ​​די דאַטן: די דאַטן וועט נישט זיין קאַמיונאַקייטיד צו דריט פּאַרטיעס אַחוץ דורך לעגאַל פליכט.
  5. דאַטן סטאָרידזש: דאַטאַבייס כאָוסטיד דורך Occentus Networks (EU)
  6. רעכט: צו קיין צייט איר קענט באַגרענעצן, צוריקקריגן און ויסמעקן דיין אינפֿאָרמאַציע.