Como eliminar mensaxes en Facebook Messenger para todos

Facebook Messenger

De seguro que nalgún momento da túa vida dixeches cousas máis tarde Arrepentiuse. Aínda que na vida real non podemos borrar as nosas accións (pero podemos redimirnos), podemos facelo a través de aplicacións de mensaxería, onde WhatsApp é o rei indiscutible por cantidade de usuarios pero non en todos os países.

Os usuarios de Facebook usan Messenger (a plataforma de mensaxería de Facebook) e WhatsApp indistintamente. Cando ambos se atopan baixo o mesmo paraugas, era de esperar que traballasen do mesmo xeitopor desgraza non, incluída a posibilidade de eliminar mensaxes.

Cifrado de mensaxes en Messenger

WhatsApp usa o cifrado de extremo a extremo (a mensaxe está cifrada cando se envía e é descifrada automaticamente polo destinatario da mensaxe) nas conversas, polo que estas só se almacenan nos dispositivos móbiles dos usuarios sen gardar unha copia nos servidores.

Mentres tanto, Messenger cifrar mensaxes como TelegramNon obstante, o cifrado non é extremo a extremo. As claves para descifrar as mensaxes atópanse nos servidores da empresa. Deste xeito, Messenger, como Telegram, permítenos continuar as nosas conversas cómodamente desde o noso ordenador ou tableta sen que o noso teléfono intelixente teña que ser acendido.

Eliminar mensaxes en Messenger

Mentres estiveses en WhatsApp temos un tempo limitado para poder eliminar as mensaxes que enviamos, en Messenger o tempo é ilimitado, como en Telegram, independentemente de que a mensaxe se leu ou non. Non obstante, a plataforma de Mark Zuckerberg ofrécenos dous métodos diferentes, métodos que só complican a función e confunden ao usuario: Eliminar mensaxe e Cancelar mensaxe.

Eliminar mensaxe

Durante os primeiros 10 minutos despois de escribir unha mensaxe en Messenger, temos a opción de facelo elimina unha mensaxe tanto para nós como para os demais interlocutores. Se xa transcorreron 10 minutos, a mensaxe só se eliminará do noso chat, non do chat onde están os outros participantes no chat.

Cancelar envío

A outra opción que Messenger pon á nosa disposición para eliminar, esta vez, as mensaxes de Messenger é Cancelar mensaxe. Con este curioso nome, atopamos a función que realmente nos permite eliminar mensaxes que enviamos a través de Messenger independentemente do tempo transcorrido desde que o escribimos.

Como eliminar mensaxes de Messenger en Android

Elimina as mensaxes de Android Messenger

  • Para eliminar ou cancelar mensaxes da aplicación Messenger para Android, o primeiro que debemos facer é Manteña premida a mensaxe en cuestión.
  • A continuación, debemos facer clic no botón Eliminar representado por unha papeleira.
  • Para rematar, debemos selecciona a opción que queiramos:
    • Cancelar envío
    • Elimina para min (opción amosada se pasaron máis de 10 minutos desde que se escribiu) / Elimina para todos (se non transcorreron 10 minutos desde que o escribimos)

Como eliminar mensaxes de Messenger no iPhone

Eliminar mensaxes de Messenger

O procedemento para eliminar as mensaxes de Messenger no iPhone é practicamente o mesmo que en Android.

  • Unha vez que abrimos a aplicación e atopamos a mensaxe que queremos eliminar, mantemos premida a mensaxe ata que apareza un menú con opcións na parte inferior.
  • Entón fai clic en Máis e seleccionamos a opción Eliminar. Despois amosaranos dúas opcións:
    • Elimina para min (esta opción móstrase se pasaron máis de 10 minutos desde que se escribiu) / Elimina para todos (se non transcorreron 10 minutos desde que o escribimos)
    • E a opción Cancelar envío.

Como eliminar mensaxes de Messenger en PC / Mac

Messenger está dispoñible tanto para PC como para macOS a través da propia aplicación de Facebook, unha aplicación dirixida a facer videochamadas con ata 50 participantes, aínda que non exclusivamente, xa que tamén podemos usalo para continuar as nosas conversas.

Para eliminar unha mensaxe, debemos colocar o rato sobre a mensaxe que queremos eliminar, prema o botón dereito do rato e selecciona a opción que queremos: Cancelar envío ou Eliminar por min.

Como eliminar conversas de Messenger

Eliminar conversa de Messenger

Se queres elimina completamente a conversa que mantivo a través de Messenger, debe realizar os pasos que detallo a continuación:

  • En primeiro lugar, debemos manter premido co dedo a conversa que queremos eliminar.
  • A continuación, amosarase un menú despregable no que temos que seleccionar a opción Eliminar.

Esta opción implica a eliminación completa da conversa nunca o poderemos recuperar. A diferenza de WhatsApp, que nos permite arquivar os chats que nos molestan na pantalla principal (o que nos permite consultalo posteriormente ou retomalos), en Messenger esta posibilidade non existe.

Alternativas á eliminación de mensaxes en Messenger

Mensaxeiro ofrécenos dúas opcións para manter as nosas conversas controlado en todo momento a través das funcións de modo temporal e conversas secretas.

Modo temporal

Activa o modo temporal en Messenger

O modo temporal permítenos manter unha conversa que coida automaticamente elimina todas as mensaxes unha vez lidas cando saímos da conversa. Esta opción é ideal para non deixar rastro das nosas mensaxes con outras persoas.

Cando a persoa leu a mensaxe que enviamos, móstrase un cheque de confirmación azul que nos informa de que se leu e de que a mensaxe eliminarase automaticamente cando saias da conversa.

O modo temporal está dispoñible dentro das opcións de conversa que creamos. Só está dispoñible para novas conversas e unha vez activada, amosa a interface en negro para diferenciala doutros chats.

Ademais, se alguén fai unha captura de pantalla ou grava a pantalla, recibiremos unha notificación.

Conversas secretas

Conversa secreta Messenger

As conversas secretas funcionan do mesmo xeito que WhatsApp, cifrado de conversas de extremo a extremo, polo que só son accesibles desde o noso teléfono móbil, non desde a versión para PC ou Mac.

Esta opción Debemos ser activados tanto por nós coma polo noso interlocutor. Ademais, permítenos establecer o tempo que debe transcorrer desde a lectura da mensaxe enviada ata a súa eliminación automática. O tempo de borrado é de 5 segundos, 10 segundos, 30 segundos, 1 minuto, 5 minutos, 10 minutos, 30 minutos, 1 hora, 6 horas, 12 horas e un día.

Para establecer este tempo, debemos fai clic no reloxo que se mostra xusto diante da caixa de texto. Unha vez configurado, será o mesmo para todas as mensaxes, aínda que podemos modificalo para as mensaxes que queremos que queden na pantalla durante máis tempo.

A hora mostrada na pantalla unha vez lida, tamén nos afecta, polo que unha vez transcorrido mostrarase o texto Esta mensaxe caducou.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Actualidade Blog
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.