File DLL - apa lan kepiye cara mbukak?

File .Dll

ing File DLL (Perpustakaan Link Dinamis) minangka elemen dhasar saka program ing sistem operasi Windows. DLL tegese "Pustaka link dinamis".

File-file kasebut ngidini program ngakses fungsi tambahan lan perpustakaan sing ora ana ing internal. Kasunyatane, lan sanajan pangguna umume ora ngerti, ana akeh program ing komputer sing nggunakake file DLL kanthi cara gabungan lan gabungan, saengga bisa nambah kinerja lan efisiensi.

Apa file DLL kasebut?

Sejatine, sampeyan bisa netepake file DLL minangka file windows Isine informasi lan instruksi kanggo program utawa aplikasi tartamtu.

Konten iki (arahan, prosedur, perpustakaan driver, lan sumber daya liyane) digunakake dening program kasebut kanggo ngaktifake sawetara fungsi sing ora ana ing bawaan. Thanks kanggo sumber daya tambahan kasebut, program kasebut bisa utamane nambah efisiensi lan efektifitas.

Umume pangguna Windows ora prelu mbukak utawa nggunakake file DLL kanggo umume tugas sing ditindakake saben dinane. Iki malah ora bisa dideleng, amarga wis diprogram kaya iki, kanggo nggarap proses internal program kanthi wicaksana: muter audio, nampilake teks, grafis, lsp.

Malah pangguna Windows sing ngerti pentinge lan cara kerjane ngerti manawa file DLL ana ing latar mburi lan biasane diinstal lan digunakake kanthi otomatis. Program kasebut dhewe sing golek nalika mbutuhake, kanthi cara sing padha karo kamus utawa manual kanggo ngatasi masalah utawa keraguan. Ing kasus apa wae, Ora apike nangani utawa mindhah, amarga iki bisa nyebabake masalah serius ing sistem kasebut. Kanthi nggunakake simile visual, obah utawa ngowahi salah sawijining file kanthi ora bener bisa uga kaya nyopot kertu saka dhasar omah kertu.

Umume, file DLL duwe ekstensi khas (.dll), sanajan kadhang kala ditampilake kanthi ekstensi file (.exe) sing padha. Sampeyan kudu ati-ati lan aja nganti kebingungan, mesthi eling yen file DLL ora dieksekusi kanthi langsung, nanging kanthi otomatis.

File DLL

File DLL - apa lan kepiye cara mbukak?

Keuntungan file DLL

Ing antarane kaluwihan utama sing diwenehake file DLL kanggo operasi sistem operasi, ing ngisor iki kudu disorot:

  • Nyuda ukuran file sing bisa dieksekusi, amarga umume kode disimpen ing perpustakaan lan ora ana ing program sing bisa dieksekusi dhewe.
  • Nuduhake ing antarane macem-macem program utawa aplikasi. Bisa uga yen kode sing digunakake relatif umum, yaiku bisa dingerteni lan digunakake dening akeh program. Tembung "dinamis" nggambarake persis aspek iki, kekuwatan sing migunani ing macem-macem aplikasi.
  • Manajemen memori sistem sing luwih efisien. Cukup kanggo nyimpen siji salinan ing memori sing bisa digunakake dening kabeh program sing dituduhake, kanthi penghematan papan sing asale.
  • Keluwesan lan adaptasi sing luwih gedhe. Dandan utawa koreksi saben versi anyar perpustakaan dinamis bisa digunakake dening kabeh aplikasi sing nuduhake perpustakaan.

Kekurangan file DLL

Nanging, file DLL uga duwe kerugian tartamtu, utamane ing kasus Windows. Iki minangka kekurangan sing kudu dingerteni. Umume masalah kasebut ana hubungane karo poin kaping papat ing dhaptar kaluwihan ing ndhuwur: keluwesan. Kadhangkala, ing versi anyar, perpustakaan anyar dianyari kanthi individu, ngemot kode sing ora kompatibel karo program sing digunakake.

Masalah sing digawe iki dingerteni para ilmuwan komputer kanthi jeneng sing apik banget: DLL neraka (DLL Neraka). Contone, bisa uga kedadeyan, yen nalika program diinstal, DLL diganti versi anyar sing ora kompatibel, utawa nalika nyoba instal program, salah sawijining DLL sing dienggo bareng bakal diilangi. Asilé yaiku supaya akeh program sistem sing mandheg digunakake. Pancen, neraka sejati.

Untunge, versi Windows anyar wis nggawe pangowahan sing dibutuhake kanggo ngindhari kahanan sing ora nyenengake.

Download file DLL

Kadhangkala, utamane sajrone instalasi program tartamtu, kita bisa uga kudu mbutuhake lebokake file DLL ing lokasi tartamtu. Sampeyan kudu ati-ati nalika nerangake download ana program eksternal ing komputer, nanging luwih-luwih nalika nerangake file DLL, amarga alasan sing diterangake ing bagean sadurunge.

Ing kasus apa wae, nalika ndownload file DLL (mesthi saka sumber sing aman) iku praktis banget gunakake Windows Notepad. Prosedur iki gampang:

  1. Klik tombol mouse sisih tengen file banjur pilih "Open with".
  2. Pilih "Pilih salah sawijining program saka dhaptar program sing wis diinstal" banjur klik "OK".
  3. Pilih alat »Notepad» banjur klik «OK» maneh.

Kabeh konten file DLL bakal ditampilake ing Notepad, sanajan bisa uga nuduhake karakter sing ora bisa diwaca. Solusi kanggo bisa maca isi file kasebut yaiku nggunakake dekompiler.

Decompile file DLL

Un dekompiler Iki minangka program sing nuduhake kode sumber sing digunakake kanggo nggawe file utawa program tartamtu lan uga bakal ngowahi kode sing bisa diwaca. Kanthi tembung liya, iki kalebu "penerjemah" sing mbantu kita ngirim kode sing bisa dieksekusi dadi kode sumber. Mesthi wae, uga migunani kanggo nuduhake kode sumber file DLL sing digawe.

Ngunduh decompiler endi? Sing paling efektif yaiku dotPeek. Alat gratis iki saka Jetbrains dheweke bisa ndandani perpustakaan (.dll) lan nampilake minangka kode C # Kita uga bisa nggunakake dotPeek kanggo decompile jinis file liyane kayata eksekusi (.exe), file Windows 8 metadata (.winmd) utawa file sing dikompres (.zip), lan liya-liyane.

decompile file DLL nganggo dotPeek

Alat paling apik kanggo decompile file DLL: dotPeek

Sawise dotPeek diinstal ing komputer, ing ngisor iki limang langkah sing kudu kita tindakake kanggo nerusake dekompilasi file DLL kanthi sukses:

Langkah 1

Klik ing "File", banjur ing "Open" banjur pilih file DLL sing pengin diurai. Ing jalur iki, ora perlu kuwatir bakal ngrusak sistem, yen kita ati-ati supaya ora nggawe pangowahan ing file kasebut.

Langkah 2

Bukak file nganggo Majelis Explorer (bangun penjelajah). Kanthi cara iki, sampeyan bisa navigasi liwat macem-macem modul kode sing ana ing file kasebut. Kabeh padha kerja bareng lan nglengkapi siji liyane kanggo mbentuk file DLL lengkap. Harmoni sampurna. Kanthi panjelajah kompilasi, kita bisa ndeleng saben simpul lan subnode file sing diatur.

Langkah 3

Kanggo ndeleng kode kanggo saben simpul kasebut, klik ing. Kode kasebut bakal ditampilake kanthi otomatis ing antarmuka dotPeek, ing sisih tengen. Kode iki bakal ditampilake ing C #, sanajan ana uga pilihan kanggo ndownload perpustakaan tambahan kanggo ndeleng kode sumber asli. Yen simpul kudu ditampilake perpustakaan tambahan, dotPeek bakal didownload kanthi otomatis.

Langkah 4

Yen ora ana kelenjar sing ora bisa ditampilake kanthi bener, sampeyan isih bisa nggunakake opsi kasebut "Dokumentasi cepet" (dokumentasi cepet). Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nindakake ing ngisor iki:

  • Menyang bagean "Code viewer" lan cukup pasang kursor ing fragmen kode sing pengin diklarifikasi.
  • Banjur sampeyan kudu mbukak jendhela panampil kode kanthi mencet Ctrl + Q lan tindakake hyperlink.

Kanthi iki, kita bisa ndeleng informasi luwih lengkap babagan saben aspek kode sing pengin dianalisis.

Langkah 5

Wayahe nyunting kode kasebut. Kanggo iki sampeyan kudu ngekspor menyang visual Studio.

  • Ing "Assembly Explorer", klik tengen file DLL.
  • Pilih pilihan »Ekspor menyang Proyek».
  • Ing antarane opsi ekspor, pilih Visual Studio.

Yen kode sing dipilih wis dimuat ing Visual Studio, DLL bisa diowahi lan dikompilasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.