Ethernet ora duwe konfigurasi IP sing valid: apa sing kudu ditindakake?


Saben komputer ing donya nggunakake a IP adress (Internet Protocol) kanggo nyambung menyang Internet. Iki alamat sing digunakake kanggo ngenali piranti ing jaringan. Antarane liyane, digunakake kanggo nggawe komunikasi karo piranti liyane utawa nganggo Internet. Nalika pesen katon "Ethernet ora duwe konfigurasi IP sing valid" tegese ana sing gagal ing proses iki.

Dhasar masalah yaiku sambungan Ethernet ora nampa alamat IP sing valid saka DHCP (Protokol Konfigurasi Host Dinamis). Iki yaiku a protokol jaringan sing ngidini server kanthi otomatis milih alamat IP menyang komputer kanggo jaringan tartamtu. Yen protokol iki gagal, sampeyan ora bisa milih alamat IP sing valid menyang komputer. Asil saka iki: piranti ora bisa nyambung menyang jaringan utawa Internet.

ing nimbulaké sing nyebabake kesalahan iki ana pirang-pirang lan macem-macem. Contone, bisa uga amarga driver adaptor jaringan salah utawa setelan jaringan sing salah, ing antarane akeh sebab liyane. Ing kiriman iki, kita bakal nganalisa panyebab lan cara sing bisa ditindakake ndandani kesalahan "Ethernet ora duwe konfigurasi IP sing bener" sing bisa nyebabake ngelu.

Solusi 1: Reset hard

Solusi pertama sing kudu dicoba: restart komputer lan router

Iki bakal dadi solusi pisanan manawa kita kabeh kudu nyoba. Ora aneh yen masalah operasi piranti kita ilang sawise urip maneh. Ing kasus apa wae, sadurunge dilanjutake, luwih becik nyimpen kabeh gaweyan sing ditindakake supaya ora kelangan apa-apa. Mung sawise iku, kita mateni komputer.

Iki sing kudu ditindakake:

Wiwiti maneh komputer

  1. Kita mbukak menu Inicio kanthi ngeklik lambang Windows ing taskbar.
  2. Banjur, ing lambang On, kita klik ing pilihan Wiwiti maneh. Yen sampeyan nindakake iki, komputer bakal mati kanthi otomatis lan sawise sawetara detik urip maneh tanpa kudu nindakake apa-apa.
  3. Pungkasan, kita mlebu menyang akun pangguna lan kita ngidini Windows 10 ngunggah cadangan.

Miwiti maneh router utawa modem

  1. Kita nyopot router utawa piranti modem lan kita ngenteni antarane 2 lan 5 menit. Yaiku wektu minimal sing disaranake kanggo mesthekake urip maneh kanthi bener.
  2. Sawise wektu iki kita sambung maneh lan ngenteni diwiwiti. Lampu LED ing piranti kasebut bakal nuduhake yen proses wiwitan wis rampung.

Yen pesen "Ethernet ora duwe konfigurasi IP sing valid" ora katon maneh, kita bakal ngatasi masalah kasebut. Yen isih tetep, bisa uga kudu mbaleni operasi nggunakake kabel sambungan liyane.

Solusi 2: Pateni pilihan wiwitan sing cepet

wiwitan cepet

Pateni pilihan wiwitan cepet ing Windows 10

Iki minangka cara liya kanggo ngatasi masalah "Ethernet ora duwe konfigurasi IP sing valid" ing komputer. Pilihan saka Miwiti cepet kasedhiya kanthi standar ing komputer Windows 10. Mesthi ngidini pemulihan luwih cepet sawise hibernasi utawa mati. Nanging bisa ditindhes yen menehi masalah. Ayo ndeleng cara rampung:

  1. Pisanan kita pindhah menyang bar telusuran ing sisih tengen ngisor lan tulis "Panel kontrol". Sampeyan uga bisa mbukak fungsi telusuran nganggo trabasan keyboard, kanthi menet tombol Windows + S.
  2. Kita ngatur mode tampilan supaya elemen Panel Kontrol ditampilake ing lambang cilik. Banjur kita klik "Opsi energi".
  3. Ing kolom sisih kiwa, kita ngeklik link «Pilih prilaku tombol urip lan mati ».
  4. Ing kana, kita ngeklik pilihan kasebut "Owahi setelan sing saiki ora kasedhiya." Bisa uga ing sistem iki bakal meksa kita ngetik sandhi administrator.
  5. Kanggo ngrampungake, busak centhang ing kothak «Aktifake pilihan wiwitan cepet (disaranake)» ing menu Setelan Mateni. Kaya sing dituduhake ing gambar ing ndhuwur. Kanthi cara iki, kita mateni fungsi sing bisa nyebabake kemunduran. Sadurunge metu, sampeyan kudu nyimpen pangowahan.

Sawise kabeh rampung, kita mung kudu urip maneh komputer lan priksa manawa masalah wis dirampungake.

Solusi 3: Setelan adaptor jaringan

setelan adaptor jaringan

Temtokake alamat IP statis kanggo ngatasi masalah "Ethernet ora duwe kesalahan konfigurasi IP sing valid".

Yen rong cara ing ndhuwur durung bisa digunakake, saiki luwih becik nyoba. Biasane, ing dalan kanthi otomatis milih saben piranti sing gegandhengan karo alamat IP minangka standar. Nanging, bisa uga diatur menyang mung alamat IP statis. Lan sing kadang diakhiri karo masalah "Ethernet ora duwe kesalahan konfigurasi IP sing valid".

Yen sampeyan pengin nyoba, iki minangka langkah-langkah kanggo ngetutake:

  1. Kanggo miwiti, kita menet kombinasi tombol Windows + R kanggo mbukak fungsi Run. Ing kothak kita nulis prentah "Ncpa.cpl" lan kita nampa. Kanthi iki kita bakal mbukak jendhela saka "Sambungan jaringan".
  2. Klik-tengen ing "Konfigurasi adaptor Ethernet" lan kita milih opsi kasebut «Properti».
  3. Ing dialog kasebut "Properti Ethernet", kita golek "Protokol Internet versi 4 (TCP / IPv4)" lan kita klik kaping pindho.
  4. Ing kothak sing dibukak ing ngisor iki, diarani "Properti Internet Protocol Versi 4 (TCP / IPv4)", pilihan ing ngisor iki kudu diaktifake:
    • Entuk alamat IP kanthi otomatis.
    • Entuk alamat server DNS kanthi otomatis.

Miturut teori, iki bakal cukup kanggo ngatasi masalah kasebut. Nanging yen isih gagal, bagean pungkasan proses kasebut kudu diowahi, sing ana gandhengane karo konfigurasi manual alamat IP lan DNS.

Sejatine, kita kudu ngetrapake maneh langkah-langkah sing kasebut ing ndhuwur maneh, nanging ing pungkasan, sing ana ing kothak "Properties of the Internet Protocol Version, 4 (TCP / IPv4)", kita milih lan ngowahi pilihan ing ngisor iki:

Kaping pisanan nggunakake alamat IP ing ngisor iki lan ngisi rincian karo nomer kasebut:

    • Alamat IP: 192.168.1.15
    • Topeng subnet: 255.255.255.0
    • Gerbang standar 192.168.1.1

Sawise iki, kita gunakake alamat server DNS ing ngisor iki lan isi rincian karo nomer kasebut (yaiku Setelan DNS Google):

  • Server DNS sing disenengi: 8.8.8.8
  • Server DNS alternatif: 8.8.4.4

Solusi 4: Wiwiti maneh TCP / IP

Reset TCP / IP

Reset TCP / IP

Kunci cara iki yaiku nggunakake printah netsh, sing ngidini kita ndeleng lan ngowahi konfigurasi jaringan komputer. Apa cara kerjane:

    1. Kita miwiti kanthi nggunakake kombinasi tombol sing kondhang Windows + S kanggo mbukak garis telusuran.
    2. Banjur kita klik-tengen ing "Eksekusi dadi administrator" kanggo mbukak command prompt (panjaluk utas sing munggah pangkat). Kita konfirmasi karo "Nampa". Bisa uga ing titik iki Kontrol akun pangguna. Yen ngono, cukup klik "Ya" kanggo ngidini aplikasi nggawe pangowahan ing piranti.
    3. Wis ana ing njero command prompt, kita nulis ing ngisor iki senar prentah, penet Enter saben wong supaya bisa dieksekusi:
      • netsh Winsock
      • ngreset maneh IP reset
    4. Nalika nglakokake printah kaping pisanan, kita bakal nampa pesen supaya kita miwiti maneh komputer. Sampeyan kudu ora nggatekake.
    5. Saiki ya, sawise kaloro perintah kasebut wis sukses ditindakake, saiki wayahe Wiwiti maneh sistem lan verifikasi manawa masalah kasebut pungkasane dirampungake lan pesen "Ethernet ora duwe konfigurasi IP sing valid" ora ditampilake maneh.

Solusi 5: Mbusak cache jaringan

ipconfig

Mbusak cache jaringan kanggo ngatasi masalah "Ethernet ora duwe konfigurasi IP sing valid"

Lan pungkasane, siji cara liyane kanggo nyoba ngrampungake sapisan lan kabeh konfigurasi IP sing ora valid kanggo Ethernet ing komputer. Sederhana kaya ngresiki cache jaringan. Kanggo nggayuh iki, sampeyan kudu nggunakake printah ipconfig ing jendhela ireng saka pitakon prentah.

Printah iki nduweni kemampuan kanggo nuduhake konfigurasi IP sing diinstal saiki. Panganggone ngidini sampeyan ngreset konten cache resolver klien DNS lan refresh konfigurasi DHCP. Iki minangka langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo ngrampungake proses:

  1. Kita nulis "Simbol sistem" ing garis telusuran ing sisih kiwa ngisor layar. Kita uga bisa nggunakake jalur liyane liwat tombol Windows + S kanggo mbukak garis telusuran.
  2. Banjur kita klik "Eksekusi dadi administrator" kanggo mbukak command prompt munggah. Kita bakal dijaluk ijin kanggo terus, sing bakal diwenehake kanthi ngeklik "Kanggo nampa".
  3. Sabanjure, ing jendhela ireng pituduh printah sing dhuwur, kita ngetik perintah ing ngisor iki:
    • ipconfig / ngeculake
    • ipconfig / flushdns
    • Lan pungkasanipun ipconfig / gawe anyar
  4. Sawise saben prentah sampeyan kudu pencet Enter kanggo nglakokake saben wong. Sawise ngrampungake telung prentah, siji-sijine sing kudu ditindakake yaiku urip maneh komputer lan priksa manawa kesalahan wis diatasi.

Nganti saiki dhaptar solusi. Muga-muga ana sawetara wong sing mbantu sampeyan ngrampungake masalah sing wis digawe kanthi puas. Ing kasus apa wae, yen ora ana trik iki sing dadi solusi optimal, luwih becik sampeyan pitakonake karo panyedhiya layanan Internet sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.