Cara nemokake file ing Windows 10

Temokake file Windows 10

Yen kita rutin nggunakake PC kanggo makarya utawa sinau, mesthine bisa uga jumlah file sing wis diklumpukake suwene wis pirang-pirang taun, file sing wis disimpen mung yen kita butuh, sanajan kita ngerti kabeh kemungkinan ora bisa ditindakake.

Nggoleki file utawa jinis data bisa uga tugas sing angel utawa gampang, tugas sing gumantung karo jumlah file, dununge, jinis file, uga faktor liyane sing bakal dibahas ing artikel iki. Yen sampeyan pengin sinau temokake file ing Windows 10, Aku ngajak sampeyan tetep maca.

Artikel sing gegandhengan:
Cara nggawe jeneng ganti file ing Windows 10

Artikel iki fokus kanggo kabeh wong sing bisa nganggo file sing akeh, file kabeh jinis format lan jinis sing volume wis cukup. Nanging ora sacara eksklusif, amarga kita uga bakal nuduhake seri trik kanggo ngoptimalake opsi telusuran sing beda sing ditawakake Windows 10.

Format indeksasi ing Windows 10

Format pencarian file ing Windows 10

Windows 10 nawakake rong format indeksasi: klasik lan luwih apik.

Klasik

Format iki tanggung jawab nggawe indeks sing beda-beda kabeh file sing wis kita simpen perpustakaan tim kita (Gambar, Video, Dokumen, Download, Musik ...) lan ing desktop tim kita.

Format iki yaiku digunakake kanthi gawan dening Windows 10 fokus operasine ing panggunaan pangguna mayoritas PC. Microsoft nggawe pirang-pirang versi Windows kepungkur, direktori asli Dokumen, Gambar, Video ... saengga pangguna ora prelu nyusahake nalika nyimpen file supaya bisa tetep kasedhiya lan bisa nggampangake karya nalika nggawe salinan keamanan.

Nalika nggawe cadangan, sing paling penting kanggo pangguna yaiku file digawe dening pangguna (jinis apa wae) sanajan uga sistem operasi, nanging nganti luwih sithik, amarga bisa diinstal maneh saka awal, sanajan proses butuh wektu suwe manawa akeh pangguna sing ora pengin kelangan, kalebu wektu panginstalan aplikasi sing digunakake.

Apik

Format telusuran file sing luwih apik ngurus indeksasi kabeh file sing ditemokake ing komputer kita, kalebu perpustakaan pangguna lan desktop. Format telusuran iki ditujokake kanggo pangguna sing nggunakake struktur file dhewe, file sing disimpen ing lokasi sing beda tinimbang perpustakaan Windows.

Jinis format telusuran iki, ngidini kita ngilangi folder ing ngendi kita ngerti manawa ora bakal nyimpen file (ora kudune), amarga tujuane digunakake mung kanthi eksklusif dening sistem. Kanthi cara sing asli, fungsi iki kalebu folder sing ora ngirim / ora bisa nyimpen file sing digawe, kayata Windows lan File Program utamane, amarga liyane didhelikake.

Panelusuran prasaja

Panelusuran prasaja Windows 10

Panelusuran prasaja yaiku sing biasane ditindakake ing komputer liwat file explorer, nalika dikarepake golek file sing ana ing folder / s tartamtu lan jenenge sing ngerti.

Kanggo nindakake telusuran sing kudu ditindakake tulis jeneng file ing sisih tengen bilah alamat, garis sing nuduhake ing direktori sing nggoleki. Jenis telusuran iki bisa ditindakake saka direktori root ing PC, saengga bakal nggoleki kabeh direktori yen sadurunge wis ngaktifake indeksasi Enhanced, sing wis diterangake ing bagean sadurunge.

Yen kita durung ngaktifake indeksasi Peningkatan, lan kita ora bisa nemokake file kasebut, ora ketompo manawa ana ing direktori root komputer, Windows 10 bakal terus nggoleki dokumen, gambar, musik, folder video ... tanpa nggoleki ing direktori liyane. bisa uga wis ilang dokumen sing digoleki.

Panelusuran majeng sing sederhana

Kanggo nindakake telusuran majeng lan bisa nyaring telusuran file kanthi ngilangi utawa nambah tembung utawa varian liyane, kita kudu nggunakake operator boolean. Jinis data logis utawa Boolean umume digunakake ing program, statistik, elektronik, matematika lan bisa makili nilai logika binar, yaiku rong nilai, sing biasane makili bener utawa salah.

Kaya ing program, telusuran karo operator Boolean mung kasedhiya ing basa InggrisNanging yen kita ngerti basa Shakespeare, kita ngerti tegese. Yen ora, kita bakal nerangake mengko supaya sampeyan bisa nggoleki file canggih ing komputer.

Jinis operator iki ngidini kita nyaring konten asil, dadi fungsi sing ideal kanggo ngilangi kabeh asil sing ora digoleki.

Contone telusuran praktis

Komplek nggoleki Windows 10

Kita ngerti manawa jeneng file kalebu tembung venezuela. Duwe sawetara file sing ngemot jeneng file ing tembung kasebut, kita pengin ngilangi sing uga kalebu tembung abudidaya. Ing kasus iki, kita bakal mlebu ing kothak telusuran: venezuela ora pertanian.

Operator Boolean sing bakal digunakake ing telusuran yaiku:

  • ora (mesthi nulis nganggo huruf kapital). Ing conto ing ndhuwur, kita nggunakake operator iki kanggo mbusak saka asil telusuran kanggo tembung venezuela sing kalebu tembung pertanian.
  • lan (mesthi nulis nganggo huruf kapital). Operator iki ngidini kita nyakup rong istilah sing pengin digoleki. Yen kita nulis venezuela lan pertanian, asil telusuran bakal nuduhake kabeh file sing kalebu kaloro istilah, ngilangi sisa asil sing mung kalebu siji saka rong tembung kasebut.
  • OR (mesthi nulis nganggo huruf kapital). Kanthi operator iki, kita njaluk telusuran Windows kanggo menehi asil saka siji utawa liyane jeneng. Ing conto, yen ngetik ing kothak telusuran venezuela OR pertanian asil telusuran bakal nuduhake kabeh file sing kalebu jeneng loro kasebut.

Panelusuran majeng kompleks

Panelusuran majeng kompleks

Ayo nggulung maneh curl. Yen kita nggoleki jinis file (video, gambar, musik, dokumen) sing nyakup istilah telusuran tartamtu lan asile akeh banget, bisa digunakake printah majeng.

Beda karo telusuran karo operator Boolean, kita ora prelu sinau prentah apa wae, amarga saka browser dhewe, kita bisa milih langsung saka tab Alat Telusuran sing ditampilake nalika nindakake telusuran (yen ora mlebu istilah telusuran, tab iki ora bakal ditampilake).

Panelusuran majeng kompleks

Printah telusuran lanjutan ditemokake ing 4 bagean:

  • Tanggal modifikasi:
    • Dina iki
    • Minggu iki
    • minggu kepungkur
    • Wulan iki
    • Wulan wingi
    • Taun iki
    • Pungkasan taun
  • Tipo:
    • Kalender
    • Komunikasi
    • Contacto
    • Dokumen
    • email electrónico
    • Fuente
    • Binder
    • laro
    • Pesen instan
    • Diario
    • Link
    • Wayang
    • Musik
    • Wigati
    • Imagen
    • Dhaptar lagu
    • Program
    • TV sing direkam
    • Griya kerja
    • Video
    • Riwayat web
    • Ora dingerteni
  • Ukuran:
    • Kosong (0 kB)
    • Cilik (0-16 kB)
    • Cilik (16 kB - 1 MB)
    • Sedheng (1 - 128 MB)
    • Gedhe (128MB - 1GB)
    • Ageng (1 - 4 GB)
    • Gigantic (> 4GB)
  • Properti liyanes.
    • Penulis
    • Tipo
    • Jeneng
    • Path menyang folder
    • tags
    • Judhul

Sawise ngetik istilah telusuran, kita kudu ngeklik kategori kasebut ing papat kanggo nyuda asil telusuran. Ing saben telusuran kita bisa milih macem-macem jinis telusuran miturut kategori, yaiku, kita bisa nggoleki a Dokumen digawe Minggu iki, ukurane Sedheng (1 - 128 MB).

Kanthi cara iki, kita nyepetake telusuran menyang dokumen teks (.doc, docx, .txt ...), file Excel utawa Powerpoint (ora gambar, utawa video, utawa musik), sing digawe minggu kepungkur (dietung 7 dina maneh wiwit tanggal sing ditemokake) lan sing manggoni antara 1 lan 128 MB.

Aspek sing kudu dielingi kanggo nggoleki ing Windows 10

Kaya sing sampeyan ngerteni ing conto, aku nulis Venezuela ing huruf cilik, sanajan aku dadi negara. Windows (ing kabeh versi) Ora mbedakake antara ndhuwur lan ngisor nalika nggoleki, mula kita ora prelu nulis jeneng kaya sing dipikirake ana ing judhul file, amarga asil sing bakal dituduhake bakal padha.

Nalika nyetel sandhi, ya kita kudu nggatekake huruf gedhe lan huruf cilik, amarga ngembangake jumlah variabel. Tuladha: Yen tembung sandhi kanggo ngakses layanan yaiku HoLA, siji-sijine cara ngakses layanan kasebut yaiku nulis kanthi cara kasebut. Yen nulis HELLO, HELLO, Halo utawa varian liyane, kita ora bakal bisa ngakses. Ing pangertene iki, akses sandhi ora bisa digunakake kaya nggoleki ing Windows.

Windows 10 nawakake macem-macem alat supaya bisa nemokake file sing digoleki, yen durung bisa mbusak. Kanthi macem-macem cara sing wis diterangake ing artikel iki, lan kanthi sabar lan wektu, kita bisa nemokake file kanthi nyetel saringan sing beda-beda, preduli dununge.

Yen sawise nggoleki, pungkasane sampeyan nemokake file sing sampeyan goleki, mesthine sampeyan bakal nemokake nimbang sistem panyimpenan sing digunakake biasane, lan coba mung nggunakake direktori sing ditawakake Windows kanggo tujuan iki: Dokumen, Gambar, Video, Musik ... Direktori kasebut ora ana kanggo ngganggu, nanging kanggo nggampangake gaweyan pangguna.

Yen cara iki ora cocog karo kabutuhan sampeyan, sampeyan kudu nggawe ing aplikasi cadangan sing digunakake, direktori ing endi file sampeyan, supaya sampeyan bisa duwe salinan serep file, salinan sing kudu sampeyan simpen ing hard dhewe. drive, pemisahan ing hard drive komputer iku ora regane, amarga yen rusak, sampeyan bakal ilang kabeh informasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.