Kepiye ngerti yen WiFi saya dicolong: program lan alat gratis

Piranti kanggo ngerti apa WiFi saya dicolong

Jaringan nirkabel wis kepenak, iku serbaguna lan ngidini kita bisa ngoneksi internet kanthi cepet sanajan ora ana kondhisi. Khususe ing endi kita kudu ati-ati karo jaringan WiFi ing omah, amarga kita duwe puluhan piranti sing nyambung.

Penting kanggo njaga standar keamanan jaringan WiFi, supaya bisa nikmati layanan sing wis dibayar. Kita nuduhake sampeyan carane ngerteni manawa WiFi omah sampeyan wis dicolong lan carane ngindhari. Kanthi trik sederhana kasebut, jaringan WiFi sampeyan bakal dadi sing paling aman ing lingkungan sampeyan.

Piranti kanggo nemokake manawa WiFi sampeyan dicolong ing Windows

Salah siji saka cara paling gampang lan paling cepet kanggo ngerteni manawa internet sampeyan dicolong ing omah langsung nginstal alat ngawasi jaringan. Kanggo iki, kita bakal nggunakake PC utawa Mac lan kita bakal gampang ngerti cara ngakses jaringan kasebut. Saenipun, kita totoan program gratis utawa open source.

Program gratis kasebut ana ing saindenging jaringan, nanging wektu iki kita fokus Watcher Jaringan Nirkabel, program NirSoft sing bisa digunakake kaya pesona lan sampeyan bisa ndownload kanthi cepet Link iki.

Keamanan ing sandhi kita

Nanging iki ora mung siji, nanging sampeyan menehi dhaptar sawetara program sing uga apik banget, lan iki minangka perkara pertama sing kudu sampeyan lakoni sadurunge makarya:

Dadi, kita wis duwe akeh alternatif, mula ora ana alesan. Wayahe teka kanggo nganalisa jaringan kita lan nemokake manawa pancen nyambung karo jaringan tanpa idin lan kanthi cara iki Tindakake langkah-langkah sing bakal dibahas mengko supaya ora ana cacat keamanan.

Kepiye ngerti sapa sing nyolong WiFiku

Sawise ndownload program kasebut ing ndhuwur, kita mung bakal mbukak file .EXE, Kanthi tembung liyane, kita lagi ngadhepi eksekusi sing bakal nggunakake sawetara sumber daya lan ora prelu nginstal ing PC kanggo nggunakake, luwih gampang saka sadurunge.

Aplikasi kasebut kanthi otomatis bakal nganalisa jaringan lokal lan bakal nuduhake dhaptar piranti sing gegandhengan karo jaringan WiFi kita. Kita bakal bisa ndeleng informasi luwih lengkap sing bakal mbantu kita ngerti maling sing diarani:

  • Alamat IP
  • Jeneng piranti yen ditugasake
  • Dirección MAC
  • Adaptor jaringan utawa pabrikan piranti

Kepiye ngerti sapa sing nyolong WiFiku

Kajaba iku, yen kita nggunakake kasunyatan manawa kita duwe alat sing mbukak Kita bisa milih piranti apa wae kanggo nambah teks ing sisih tengen sing ngidini kita dingerteni luwih cepet lan kanthi mangkono ngatur piranti sing disambungake kanthi lancar.

Saiki kanggo ngerti manawa WiFi kita dicolong, kita mung kudu nggunakake logika, yaiku, Kita bakal mriksa dhaptar kasebut lan bakal ngenali kabeh piranti kanggo mesthekake yen duweke kasebut. Contone, yen duwe produk sing digawe dening Apple lan ora ana gandhengane, mula wis ngerti yen WiFi kita dicolong.

Piranti kanggo ngerti apa Wi-Fi dicolong ing Mac

Yen duwe piranti Apple, sampeyan priksa manawa sawetara alat kasebut ora kompatibel, nanging ora nandhang sangsara, ing Pandhuan Teknologi, kita mesthi duwe alternatif kanggo sampeyan.

Kita bisa nggunakake aplikasi kasebut kanthi cepet LanScan, gratis lan kasedhiya ing Mac App Store (LINKKanggo nindakake ngawasi jaringan WiFi lan kanthi cepet ndeteksi manawa nggunakake jaringan WiFi tanpa idin, luwih gampang ora bisa ditindakake, mula yen sampeyan duwe piranti macOS, mula butuh wektu kanggo ndownload.

LanScan

Kanggo nggunakake alat iki, kita bakal nggunakake logika sing padha karo sing kasebut ing ndhuwur kanggo Windows, yen wis diinstal ing Mac Tampilake dhaptar piranti kanthi akeh informasi sing bakal mbantu ngidentifikasi maling:

  • Alamat IP
  • Dirección MAC
  • Pabrikan produk
  • host

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, sing bakal ditindakake yaiku ndeleng dhaptar piranti sing wis disambung karo jaringan WiFi kanthi tliti banjur pilih sing dudu properti kita.

Aplikasi kanggo ngerti manawa WiFi dicolong saka smartphone sampeyan

Saiki kita wis biasa nggunakake smartphone meh kabeh, sejatine dheweke ora bisa nyalahake, amarga piranti kasebut saya bisa nindakake kabeh tugas lan komputer saya mundur menyang latar mburi.

Kepiye cara liya, smartphone bakal kasedhiya ing layanan sanajan kapasitas kasebut digunakake. Ing kasus iki, kita bakal milih alat sing kompatibel karo Android lan iOS, lan sing dibahas Fing, app gratis (kanthi pembayaran terintegrasi).

Fing - Scanner Jaringan
Fing - Scanner Jaringan
Pangembang: Driji Winates
Price: free
Fing - Scanner Jaringan
Fing - Scanner Jaringan
Pangembang: Driji Winates
Price: free+

Aplikasi kanggo ndeleng koneksi WiFi ing seluler

Ing kasus iki, kita bakal nindakake persis padha karo kasus sing diwenehake kanggo macOS lan Windows. Kita mung bakal matesi nginstal aplikasi lan nindakake pindai cepet sing bakal menehi kabeh informasi iki:

  • Jeneng piranti
  • Alamat IP
  • Pabrikan produk
  • Dirección MAC

Sawise data kasebut kasedhiya ing tangan kita, informasi kasebut dadi kekuwatan, mula kita bakal bisa ndeteksi pangguna sing nyolong WiFi kanthi cepet, Wayahe saiki budhal kerja lan nyingkiri kanthi cara sing paling apik.

Trik paling apik kanggo nyegah WiFi sampeyan dicolong

Nyegah pancen mekanisme sing paling apik supaya ora nggunakke jaringan WiFi kita. Trik sing bakal dibahas ing ngisor iki bener sadurunge WiFi sampeyan dicolong lan yen penyusup dideteksi.

Ganti jeneng lan sandhi jaringan WiFi sampeyan

Router telemarketer umume ngemot jeneng lan sandhi sing asring bocor liwat basis data. Iki tegese ing pirang-pirang kasus, kanthi nggoleki kanthi cepet ing internet, dheweke entuk kunci keamanan sing ana ing jaringan tartamtu.

Mula lutawa luwih disaranake yaiku supaya ngganti jeneng jaringan WiFi lan mesthine sandhi sing diwenehake. Kanggo nindakake iki, kita kudu ngakses menu konfigurasi router kanthi ngetik alamat ing ngisor iki ing browser lan ngetik router kanthi tembung sandhi sing ditemokake ing stiker ing sisih ngisor router.

Konfigurasi router supaya WiFi sampeyan ora dicolong

  • Alamat sing paling umum: 192.168.0.1
  • Alamat alternatif: 192.168.1.1

Sawise mlebu, kita bakal goleki ing setelan WiFi operator kanggo jeneng jaringan, sing umum dikenal minangka SSID lan kita bakal ngganti dadi salah sawijining kekarepan lan kemenangan.

Saiki wayahe ngganti sandhi, iku penting supaya kita milih pilihan WPA2-PSK, Iki minangka sing paling aman lan luwih angel, supaya "maling" luwih apik, mula aku nyaranake sampeyan menehi taruhan karo generator sandhi, kayata ing Kene.

Gunakake nyaring MAC

Umume router duwe pilihan kanggo nindakake Nyaring MAC. Kaya sing wis dingerteni sadurunge, saben piranti diwenehi alamat MAC, iki kayane nomer identifikasi piranti kasebut. Dadi, nggunakake alat nyaring MAC router, kita bakal ditambah keamanan.

Kita mung kudu ngandhani router sing alamat MAC sing diakoni "aman", kanthi cara kasebut ora ana pangguna, sanajan duwe sandhi, bakal bisa nyambung yen MAC ora ana ing Dhaptar putih.

Mekanisme keamanan iki nduwe masalah sing cukup gedhe, lan kita duwe akeh piranti ing omah, wiwit saka bolam lampu dadi pembersih vakum sing cerdas, lan gangguan banget yen kudu nindakake manajemen penyaringan MAC iki saben-saben pengin nambah piranti anyar, ora ngerteni manawa para ahli bisa kanthi gampang ngrusak sistem iki.

Pateni WPS

Akeh router duwe tombol sing menarik banget sing diarani WPS sing ngidini kita nyambung menyang jaringan WiFi ing sawetara kasus kanthi ngetik PIN cilik lan ing kasus liyane kanthi langsung tanpa ngenalake mekanisme keamanan. Wifi Protected Setup iku sawetara, yaiku yen kita menet tombol, router bakal "mbukak" sedhela, nanging yen piranti wis nyambung. bakal ditutup maneh.

WPS bisa dimanfaatake dening pangguna kanthi katrampilan sing tepat kanggo ngapusi piranti kasebut. Mula, disaranake ngetik sistem konfigurasi router lan mateni fungsi iki. WPS wis wujud minangka salah sawijining cacat keamanan utama ing sebagian besar sistem kasebut, lan mulane para router saya akeh nggunakake teknologi iki, sing uga ora bisa diarani manawa digunakake banget karo pangguna, nyatane, umume konsumen malah ora ngerti apa tombol router kasebut. "WPS".

Sampeyan wis duwe kabeh sing dibutuhake kanggo ngerteni sapa sing nyolong WiFi lan ngukur supaya ora bisa diarep-arep, muga-muga bisa mbantu sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.