Cara kompres PowerPoint kanthi langkah-langkah sederhana

PowerPoint

PowerPoint wis dadi salah sawijining aplikasi sing paling apik miturut aplikasi dhewe nggawe presentasi apa wae, kanthi gambar, video, musik, grafis interaktif ... Apa wae sing dipikirake kasedhiya ing PowerPoint, sanajan terkadang sawetara fungsi ora gampang ditemokake.

Kaya sing diandharake: Gula liyane, luwih legi (nanging ora luwih sehat). Paribasan iki ditrapake kanthi sampurna kanggo presentasi sing digawe liwat PowerPoint. Luwih akeh gambar, video (yen dudu link eksternal) utawa file audio sing kita lebokake, papan sing bakal diasilake file sing diasilake bakal duwe ukuran luwih gedhe.

Yen presentasi bakal ditindakake kanthi langsung, papan sing dikuwasani file final pancen ora pati penting, mula premium kualitas konten ndhuwur kabeh. Nanging, yen kita kudu nuduhake file kasebut karo wong liya (kayata klien), kita ora bisa menehi file 500MB marang sampeyan liwat link menyang sistem panyimpenan cloud. Pilihan mung ing kasus kasebut yaiku nyuda kualitas file kanthi ngompres PowerPoint.

Nalika ngomong babagan kompres PowerPoint, aku ora ngomong babagan nggunakake aplikasi jinis Zip, sing meksa sing nampa dekompres (yen ngerti kepiye), luwih becik nggunakake cara kompresi asli manawa Microsoft dhewe nawakake liwat PowerPoint, sistem kompresi sing tanggung jawab nyuda ukuran pungkasan.

Kompres Powerpoint

PowerPoint nawakake telung opsi nalika ngompres file sing wis digawe, opsi sing diadaptasi karo panggunaan lan tujuan sing bakal direncanakake lan isi sing kalebu.

Yen sampeyan nyakup file video utawa audio, PowerPoint bakal menehi kita, ing menu File> Informasi pilihan Ukuran lan kinerja file media. Yen ora kalebu jinis video utawa file audio, menu iki ora bakal katon. Telung opsi sing ditawakake yaiku:

Opsi kompresi PowerPoint

Kompres PowerPoint

  • Full HD (1080p). Opsi kompresi iki ngidini kita nyuda ukuran file final kanthi ngowahi resolusi video utawa video sing wis kalebu nganti 1080p nalika njaga kualitas audio.
  • HD (720p). Ing pilihan nomer loro iki, kualitas video dikurangi dadi 720p, kualitas standar sing saiki bisa ditemokake ing YouTube tanpa kudu diterusake.
  • Standar (480p). Yen pengin nyilikake ukuran file final, kita kudu milih Standard 480p, pilihan sing cocog yen pengin nuduhake file sing diasilake liwat email.

Kompres PowerPoint

Yen wis jelas babagan jinis kompresi sing pengin digunakake, kita kudu ngeklik kanggo miwiti proses kompresi, kompresi sing mung mengaruhi video (lan audio sing cocog) sing wis ditambahake ing presentasi. Ing kasus iki, video kasebut 25 menit kanthi resolusi 720p. Cara kompresi iki uga ngompres ukuran gambar, sanajan pilihan iki uga kasedhiya nalika video utawa file audio ora kalebu.

Kanggo menehi ide babagan pengirangan ukuran sing bisa dipikolehi, ing ngisor iki aku nuduhake sampeyan Asil sing dipikolehi sawise ngompres file PowerPoint nggunakake kabeh telung metode kompresi. File arsip awal, sing nyakup video 25 menit kanthi resolusi 1080p, yaiku 393 MB.

  • Kompres file PowerPoint nganggo video 25 menit kanthi resolusi 720 nggunakake metode kompresi Full HD (1080p): 1.7 MB. Praktis padha. Amarga minangka pilihan kanggo nyuda resolusi video, lan resolusi 720p, ora bakal nambah ukurane kanggo adaptasi dadi 1080p, yaiku nyuda ruang sing ana, ora nyetel resolusi.
  • Kompres file PowerPoint nganggo video 25 menit kanthi resolusi 720 nggunakake Cara kompresi HD (720p): 8 MB. Video kasebut kanthi resolusi sing padha karo format kompresi sing digunakake, mula pangurangan sing dipikolehi uga minimal.
  • Kompres file PowerPoint nganggo video 25 menit kanthi resolusi 720 nggunakake metode kompresi Standar (480p): 54 MB. Sanajan kompresi ora pati dhuwur, yen ukuran pungkasan file wis dikurangi.

Salah sawijining aspek sing kudu dipikirake nalika nambah video menyang presentasi PowerPoint yaiku tujuane: presentasi kantor, ngirim liwat email ... amarga gumantung karo tujuane, kita bisa milih nambah video ing resolusi asli utawa gunakake resolusi paling murah tanpa ngilangi kualitas reproduksi.

Kompres gambar ing PowerPoint

Kompres gambar PowerPoint

Yen presentasi sing wis digawe mung kalebu gambar, ukuran Ukuran lan kinerja file multimedia ora bakal ditampilake ing menu Informasi PowerPoint, amarga mung video lan audio sing dianggep minangka konten multimedia. Kanthi nuduhake pilihan iki, PowerPoint meksa kita nggunakake fungsi tartamtu sing kasedhiya ing aplikasi kasebut kanggo nyuda ukuran gambar supaya bisa nyuda ukuran pungkasan file sing digawe.

Kanggo nyuda ukuran gambar sing kalebu ing file PowerPoint, kita kudu nindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Kaping pisanan, kita kudu pilih gambar apa wae sing bagean file.
  • Sabanjure, kita pindhah, ing njero kaset, menyang Format.
  • Dentro de Format, ing sisih kiwa, klik ing Gambar kompres.
  • Kothak dialog banjur bakal ditampilake kanthi pilihan Mung gunakake gambar iki (Kita kudu mbusak centhang ing kothak iki supaya kabeh gambar ing file kasebut dikompresi).
  • Sabanjure, kita kudu netepake resolusi apa sing pengin dilindhungi gambar saka opsi ing ngisor iki
    • Kasetyan Dhuwur: Nglindhungi kualitas gambar asli.
    • HD- sampurna kanggo tampilan resolusi HD
    • Print: Kualitas sing ngidini kita nyithak slide kanthi resolusi apik lan bakal ditampilake kanthi kualitas apik ing layar apa wae.
    • web: Opsi iki minangka pilihan sing kudu dipilih yen arep menehi presentasi liwat web utawa liwat proyektor.
    • email electrónico. Kurangi ukuran file nganti maksimal supaya bisa dikirim liwat email.
    • Gunakake resolusi standar. Opsi iki njaga resolusi asli kanggo kabeh gambar sing dadi bagean saka presentasi.

Sawise nggawe format sing pengin ditawakake kabeh gambar ing file, mula kudu nyimpen pangowahan saengga kita bisa ndeleng sepira akehe ruang file PowerPoint sing dikurangi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.