Cara nggoleki gambar sing padha utawa padha ing Internet

Telusuri mbalikke kanggo nemokake gambar sing padha utawa padha ing Internet

Nggoleki internet umume, apamaneh amarga akeh kita sing duwe Google langsung dadi kaca ngarep. Nanging, akeh sing durung ngerti yen ora mung bisa nggoleki kanthi ngetik teks lan ngenteni konten, uga bisa nggoleki gambar.

Kita bakal mulang sampeyan sing diarani "telusuran balik" utawa nggoleki gambar sing padha utawa padha ing internet. Kanthi cara iki, kita bisa nemokake asal usul foto, utawa ngenali gambar sing ora jelas banget. Iki pancen salah sawijining fitur sing paling ora dingerteni saka akeh mesin telusuran lan sing pengin diwulangake.

Cara nggoleki ing kasus iki beda-beda kanthi radikal tinimbang sing ana ing pikirane nganti saiki, ing kasus iki tinimbang menehi pandhuan menyang mesin telusuran gambar lan ngenteni supaya bisa menehi asil, apa sing bakal ditindakake rada beda.

Ing kasus iki alesan sing nyoto yaiku kita bakal ngunggah foto menyang server saka PC mesin telusuran sing ditrapake lan bakal menehi asil sing cocog karo gambar sing diunggah, dadi identik banget lan menehi asil sing padha, kauntungan nyata. Ayo goleki kepiye carane rampung.

Panelusuran Gambar Mbalik saka Google

Kanggo nggoleki telusuran liwat Google, sing kudu dingerteni yaiku tujuan sing kudu dituju. Kanggo nindakake iki, kita bisa nindakake kanthi cara tradisional, yaiku kanthi mbukak situs web Google lan ngeklik lambang Gambar Google.

Ing kana lambang kamera bakal katon ing sisih tengen lan yen kita pencet, kita bakal bisa ngakses panyimpenan komputer kanggo nambah foto. Nanging ora mung iku, kita bakal duwe rong alternatif:

  • Ketik URL gambar sing pengin digunakake kanggo nggoleki mbalikke
  • Upload foto langsung saka PC kita.

Telusuri gambar sing padha utawa padha ing Gambar Google

Yen wis nindakake langkah-langkah sing wis dibahas sadurunge, mung kudu klik tombol biru sing nuduhake nelusuri miturut gambar. Lan saiki nalika mesin telusuran Google bakal miwiti tugas.

Banjur Google bakal menehi kita saliyane asil khas mesin telusuran, sing bakal nggawa warta, artikel, lan konten sing menarik, seri foto sing bakal ditegesi gambar sing padha visual. Gambar-gambar kasebut bakal dianggep minangka telusuran mbalikke.

Artikel sing gegandhengan:
Pencipta logo online gratis lan paling apik

Google dianggep minangka mesin telusuran sing paling apik ing internet, mula bisa mbayangake manawa kerjane nggoleki telusuran gambar mbalikke kanggo tugas kanthi efektifitas. Umume entuk asil sing apik, amarga mesin telusuran gambar kasebut cukup kuat, duwe keuntungan sing penting.

Kajaba iku, ing Panelusuran gambar Google nawakake seri alat kanthi tombol ing sisih ndhuwur. Kanthi iki kita bakal bisa nindakake telusuran adhedhasar paramèter kayata jinis file, ukuran gambar lan paramèter liya. Kebutuhan sampeyan bakal menehi tandha telusuran.

Panelusuran Gambar Mbalik ing Bing

Bing minangka mesin telusuran sing paling penting ing pasar. Ing kasus iki, ngadhepi Google gedhe, ora ana mitos liyane Microsoft Nanging, iki dudu mesin telusuran sing kayane wis disenengi karo akeh pangguna lan panggunaan isih tetep isih ana.

Nanging, perusahaan Redmond ora mandheg nandur modhal, dadi alternatif sing sejatine karo Google. Kepiye cara liyane, ngetik Bing (link), kita bakal duwe opsi kanggo nggoleki telusuran mbalikke.

Kanggo nindakake iki, yen wis mlebu, kita bakal klik tombol sing diwakili nganggo logo kamera. Dadi bakal menehi telung opsi:

  • Telusuri gambar kanthi ngetik URL
  • Telusuri gambar kanthi ngunggah saka PC
  • Seret gambar menyang mesin telusuran lan banjur golek telusuran mbalikke

Temokake gambar sing padha utawa padha ing Bing

Kita bakal bisa menet tombol kasebut telusuran visual sing bakal ngidini kita nyetel area sing tepat ing foto kasebut lan mula bakal menehi asil sing luwih pas sing wis dirujuk sadurunge, nanging uga cacat.

Kapisan yaiku mesin telusuran foto Bing ora duwe toolbar, Mula, kita ora duwe kemungkinan kanggo nyaring asil kanthi milih jinis gambar sing dikarepake, ukuran utawa kahanan liyane, detail sing kudu dipikirake lan bisa uga ndadekake Bing dadi sing paling ala saka kabeh sing ditawakake kirim iki.

Panelusuran Gambar Mbalik ing Yandex

Yandex minangka mesin telusuran saka Rusia sing bakal ngejutake wong sing ora ngerti kanthi efektifitas operasine. Kanggo nggunakake Yandex, kita mung kudu ngetik web mesin telusuran (pranala). 

Sawise mlebu lan ngetutake filosofi sing padha karo mesin telusuran liyane, kita duwe tombol ing jejere bilah telusuran sing diwakili lambang kamera. Yen wis nggunakake mesin telusuran gambar mbalikke Liwat fungsi iki, kita bakal duwe opsi ing ngisor iki:

Panelusuran Gambar Mbalik ing Yandex

  • Gunakake URL gambar sing ngidini kita nggoleki
  • Nindakake telusuran liwat file sing diunggah saka PC utawa panyimpenan internal

Dadi, mesin telusuran gambar dadi luwih rumit amarga antarmuka pangguna ora grapyak kaya Google lan Bing, uga duwe alat sing kurang. Nanging, asil sing ditawakake Yandex pancen apik banget sanajan dibandhingake karo para pesainge.

Nyatane kita bisa ujar manawa kajaba alat telusuran Google sing kuat, Panelusuran mbalikke Yandex luwih becik tinimbang sing sadurunge utawa luwih apik.

Lan iki minangka alternatif kanggo nggawe telusuran gambar sing identik utawa padha liwat internet kanthi gampang. Muga-muga sampeyan bisa nindakake tugas kanthi luwih becik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.