Cara ngaktifake kompresi file lan folder ing Windows

file komprèsi

Pungkasan ditindakake nalika ngaktifake file lan komprèsi folder yaiku nyuda ukurane supaya luwih akeh papan ing komputer. Iki minangka solusi sing menarik banget, amarga aplikasi kasebut ora mengaruhi konten utawa struktur file kasebut. Ora ana perdagangan, ruang sing dikuwasani mung suda.

Iki minangka topik sing bakal dibahas ing postingan iki. Cara paling apik kanggo nindakake operasi iki lan nikmati bathi sing ditawakake. Nanging sadurunge ngrampungake, penasaran apa prelu utawa cocog kanggo ngaktifake kompresi file lan folder ing disk drive kita.

Kapan ngaktifake kompresi file lan folder?

Sanajan umume tumindak sing disaranake, luwih becik kompres file ing kasus kaya ing ngisor iki:

  1. Nalika ana kudu ngirit ruangan ing PC kita. Yen mangkono, disaranake ngompres file paling gedhe utawa sing jarang digunakake dhisik.
  2. Ing cilik saka kudu ngirim macem-macem file liwat email. File sing gedhe banget ora bisa dimuat.

File lan folder individu bisa dikompresi. Ing kasus pungkasan, kompresi ditrapake kanthi padha kanggo kabeh file lan subfold sing dikandung.

Nalika sampeyan kompres a carpeta, folder sing dikompresi anyar (bisa uga ana .zip, .rar utawa ekstensi liyane) kanthi otomatis ditampilake ing lokasi sing padha karo folder asli. Kaloro file kasebut, file asli lan file sing dikompres, pancen independen.

Nanging, kudu dielingi yen ora kabeh file dikompres menyang level sing padha. Kasunyatane, ana macem-macem "derajat" nyuda ukuran file, gumantung saka isine. Contone: file teks dikompres luwih akeh tinimbang file gambar.

Kompresi file NTFS

Yen nggarap sistem operasi Windows, kita duwe alat sing apik banget kanggo nindakake jinis tumindak iki: sistem file Sistem File Teknologi Anyar NTFS).

Cara ngaktifake kompresi file lan folder ing Windows

Ing Windows 10, sistem iki nggabungake a fungsi kompresi ringan dirancang khusus kanggo nyuda ukuran file. Keuntungan gedhe saka fungsi iki yaiku, saliyane ngirit akeh ruang ing komputer, ngidini akses menyang file tanpa kudu decompression manual.

ing kaluwihan kompresi NTFS akeh lan misuwur. Kaping pisanan, minangka solusi sing efektif kanggo mbebasake ruang. Saliyane, ngidini kita ngonfigurasi unit kanggo nyimpen file sing jarang digunakake.

Senadyan kabeh, ana uga sawetara kesulitan. Perlu dielingake yen ngaktifake kompresi NTFS bisa mengaruhi kinerja piranti. Iki kedadeyan, amarga file kasebut bakal diompresi lan dikompres maneh saben diakses. Lan iki minangka proses sumber daya sing akeh banget.

Kepiye ngaktifake kompresi file lan folder?

Cara paling gampang lan langsung kanggo ngompres file lan folder ing Windows 10 nggunakake Browser File. Komprèsi bisa ditindakake ing file, folder, lan uga ing kabeh drive. Prosese cepet lan mlaku kaya mangkene:

  1. Kaping pisanan, sampeyan kudu klik-tengen ing folder utawa file sing pengin sampeyan lakoni.
  2. Kita milih pilihan saka «Properti».
  3. Ing kana, ing tab "Umum", kita pilih "Maju" kanggo ngakses atribut lanjutan.
  4. Iki minangka langkah penting: ing "Kompres" utawa "Enkripsi atribut" kita tandhani pilihan saka "Kompres konten kanggo ngirit ruang disk".
  5. Kanggo divalidasi, klik "OK" lan sawise "Lamar".

Cara liya kanggo ngaktifake kompresi file lan folder yaiku liwat command prompt, nggunakake printah kompak. Iki carane nggawe:

  1. Kita pindhah menyang folder sing pengin dikompres, penet Shift + Kontrol + Tombol Kanan, kanggo milih pilihan saka "Bukak jendhela prentah ing kene".
  2. Kita ngetik perintah sing cocog karo tumindak sing pengin ditindakake:
    • Kanggo ngompres siji file: jeneng file kompak / c.
    • Nanging, kanggo ngompres kabeh file ing folder sing digunakake: filename kompak / c *.
    • Lan kanggo ngompres file lan subf folder folder: jeneng file kompak / c / s.

Kepiye cara mateni kompresi file lan folder?

Kanggo nindakake tumindak sing ngelawan, yaiku mateni kompresi file ing Windows, kita mung bakal nindakake langkah sing padha karo ngaktifake, nanging mbusak pilihan sing wis ditandhani sadurunge:

  1. Maneh kita klik kanthi tombol nengen ing folder utawa file sing pengin ditindakake.
  2. Sabanjure kita pindhah menyang pilihan saka «Properti».
  3. Kita goleki tab kasebut "Umum", ing endi kita milih "Maju" supaya bisa ngakses atribut canggih.
  4. Bedane ing langkah iki: nalika ana ing "Kompres" utawa "Enkripsi atribut" kita busak centhang pilihan saka "Kompres konten kanggo ngirit ruang disk".
  5. Pungkasane, kita bakal ngesahake proses kanthi pencet dhisik "OK" lan sawise "Lamar".

Mangkene cara kanggo ngetutake nggunakake kompresi NTFS lan fitur dekompresi. Nanging kita isih duwe alat liya kanggo dianalisis supaya bisa ngontrol jinis tumindak sing luwih ketat ing komputer.

Gunakake Editor Kebijakan Grup kanggo mateni kompresi file

Gunakake Editor Kebijakan Grup kanggo mateni kompresi file

Iki minangka cara sing paling cepet yen sing dikarepake yaiku nyegah Windows 10 ngompres file ing komputer tanpa idin: mateni kompresi file NTFS nggunakake editor kabijakan klompok.

Iki minangka alat internal sing diduweni sistem operasi Microsoft. Editor iki ngidini kita olahraga a kontrol luwih gedhe kanggo operasi PC kita lan menehi kita kemampuan kanggo nggawe pangaturan tartamtu sing ora kasedhiya ing Panel Kontrol utawa ing Setelan Sistem Umum.

Iki minangka langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo mateni kompresi file NTFS karo Editor Kebijakan Grup:

  1. Kita menet tombol Windows + R kanggo mbukak mbukak kothak dialog.
  2. Ing kothak kita nulis msc banjur klik «Ketik».
  3. Sawise ing Editor Kebijakan Grup Kita milih jalur pilihan ing ngisor iki: Konfigurasi Komputer> Cithakan Administratif> Sistem> Sistem File> NTFS.
  4. Saka pilihan sing dibukak ing ngisor iki, kita milih "Aja ngidini kompresi ing kabeh volume NTFS". Ing kana kita klik "Diaktifake" lan konfirmasi nganggo tombol "Lamar".

Kanggo nindakake tumindak sing ngelawan, yaiku ngaktifake kompresi, cukup tindakake langkah-langkah sing padha iki lan ing langkah nomer 4 pilih "Pateni" tinimbang "Aktif".

Ing kasus apa wae, supaya bisa ditrapake, mula kudu urip maneh komputer.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.