ڪيئن toاڻجي ته جيڪڏهن توهان کي انهن چالن سان فيس بوڪ تي روڪيو ويو آهي

فيس بوڪ تي بلاڪ ٿيل

سماجي نيٽورڪ اسان جي فيملي ۽ فيس بوڪ سان گڏ رابطي ۾ رهڻ جي لاءِ مثالي پليٽ فارم بڻجي چڪا آهن ، ان درجي جو اعليٰ ترين معزز. فيس بوڪ ، مارڪ زڪربرگ پاران قائم ڪيل جڏهن هو 2004 ۾ هارورڊ يونيورسٽي ۾ پڙهي رهيو هو ، چار سال بعد تائين اسپيني ۾ موجود نه هو

جئين سال گذري ويا آهن ، نئون سوشل نيٽورڪ مارڪيٽ تي اچي ويو آهي ڪجھه ساڳيا هٿ مارڪ زڪر برگ (انسٽاگرام وانگر پنهنجي کيسي ڇرڻ کان پوءِ) جڏهن ٻيا ٻيا آهستي آهستي آهستي آهستي نڪري آيا آهن اهي فيس بڪ جي زمين کي کائي رهيا آهن.

فيس بوڪ تي رازداري

فيسبوڪ جي پرائيويسي سيٽنگ

جيتوڻيڪ سماجي نيٽورڪ فيسبوڪ ڪڏهن به خاصيت نه رهيو آهي هن جي استعمال ڪندڙن جي رازداري سان تمام دوستي رکو ، جيڪڏهن توهان انديشو آهيو ته صارف جيڪي اهو باقاعده استعمال ڪندا آهن ، هر وقت انهن ماڻهن کان محفوظ رهن ٿا جيڪي انهن کي نٿا ،اڻن ، ته انهن جون اشاعتون صرف انهن ماڻهن تائين پهچي سگهن ٿيون جن کي دوست طور شامل ڪيو ويو آهي.

ان جي برعڪس Twitter ، عام پبلڪ سان رابطن کي محدود ڪرڻ جو واحد رستو انهن جي اشاعتن سان آهي ، صارفين کي روڪائڻ سان روڪيو ويو آهي. فيسبوڪ اسان کي اجازت ڏئي ٿو ته هو ٻئي ڪمپني / ڪاروباري اڪائونٽ ۽ صارف بلاڪ ڪندا، انهي جي ڪابه اشاعت اسان جي وال تي ظاهر نه ڪئي وئي آهي.

هر فرد مختلف آهي ، ۽ هر هڪ انهن سببن کي knowsاڻي ٿو جيڪي اڳواڻي ڪري سگهن ٿا ڪجھ اڪائونٽس کي بلاڪ ڪيو، ڪڏهن ڪڏهن بنا ڪنهن ظاهري سبب جي ، انهي ڪري ڪڏهن ڪڏهن اهو غلطيءَ ، غلط فهمي ، غير سنجيده بحث جو نتيجو هوندو يا وري هو انهي صارف بابت ٻيهر ڪجهه toاڻڻ نه چاهيندا هئا.

ڇا مان فيس بوڪ تي بلاڪ ٿيل آهيان؟

فيس بوڪ تي بلاڪ ٿيل

جڏهن توهان هڪ ماڻهوءَ سان وڙهو ٿا ۽ توهان هن کان ٻيهر ٻڌڻ نٿا چاهيو ، ممڪن آهي ته توهان نٿا چاهيو ته هو اهو ماڻهو soاڻي ته جيئن هو يا هو توهان سان رابطي ۾ آڻڻ جي ڪوشش ڪري ، جئين توهان پنهنجي دوستي جاري رکي سگهو. فيس بوڪ اصل زندگي ۾ ساڳئي پاليسي تي عمل ڪري رهيو آهي اهو knowingاڻڻ جي اجازت نٿو ڏي ته ڪو صارف توهان کي بلاڪ ڪيو آهي ۽ اهو هاڻي توهان کي پنهنجي پوسٽن کي ڏسڻ يا انهن سان تعريف ڪرڻ جي اجازت نٿو ڏي.

ڇو ته فيسبوڪ تڪرار يا خراب ويچار پيدا نه ٿو ڪرڻ چاهي ، اسان مجبور آهيون ته چال جي هڪ سيريز جوڙي وڃي چڪاس ڪريو ته ڇا ڪو صارف واقعي اسان کي مستقل طور بلاڪ ڪري ڇڏيو آهي. فيسبوڪ تي بلاڪ ٿيڻ جو پهريون اثر ساڳيو آهي جڏهن اسان دوست نه آهيون: اسان توهان جي اشاعت نٿا ڏسي سگھون ، اسان توهان کي تصويرن ۾ ٽيگ نٿا ڪري سگهون ، توهان ڏانهن پيغام موڪلي ...

اهو ڳولهڻ جا طريقا جيڪڏهن اسان فيسبوڪ تي روڪيا ويا آهن

توهان سرچ انجڻ ۾ ماڻهو ڳولي نه سگهندا آهيو

فيسبوس سرچ

جيڪڏهن توهان ان شخص جي نالي جي ڳولا ڪريو ٿا جنهن کي توهان سوچيو ٿا ته توهان کي بلاڪ ڪري ڇڏيو آهي ۽ ڪوبه خراب مسئلو ظاهر نٿو ٿئي. جيڪڏهن توهان فيس بڪ سان لاگ ان ٿي چڪا آهيو ، برائوزر اهو knowاڻيندو ته جيستائين توهان لاگ ان نه ٿيو آهيو. جيڪڏهن توهان فيس بڪ مان لاگ ان ٿي چڪا آهيو ۽ جيڪڏهن توهان جو دوست يا گهر وارا ظاهر ٿيندا ، اهو صرف ان جو مطلب آهي ته توهان اسان کي بلاڪ ڪيو آهي.

توهان انهن جون وال پوسٽون نٿا ڏسي سگهو

جيڪڏهن توهان حيران ٿيڻ شروع ڪيو آهي ته انهي شخص جي پوسٽنگ سرگرمي گهٽجي وئي آهي ، اهو تمام گهڻو ممڪن آهي ڇو ته هن توهان کي هڪ دوست وانگر بلاڪ ڪيو آهي ، ائين انهن جون پوسٽون توهان جي فيڊ ۾ ظاهر نه ٿيون ٿين.

توهان ان شخص کي واقعن ۾ دعوت نه ٿا ڏئي سگهو

جڏهن توهان فيس بڪ تي هڪ تقريب يا گروپ ٺاهيندا ، توهان سڀني دوستن کي جيڪي توهان چاهيو ٿا ڪري ۽ دعوت ڏئي سگهو ٿا ، جيستائين انهن جي رازداري جا اختيار ان کي اجازت ڏين. جيڪڏهن توهان هن شخص ڏانهن دعوت نه موڪلي سگهو ٿا جيڪو توهان سوچيو آهي ته توهان کي بلاڪ ڪيو آهي ڇاڪاڻ ته اهي توهان جي دوستن ۾ درج ٿيل نه آهن ، توهان شايد آهيو. جيتوڻيڪ اهو به ممڪن آهي ته توهان جي رازداري آپشن ۾ ، توهان اهو قائم ڪيو آهي ته توهان هن قسم جا دعوت ناما وصول نه ڪرڻ چاهيندا.

توهان کيس فيسبوڪ ميسينجر ذريعي پيغام نه ٿا موڪلي سگهو

ڪريو رسول

جيڪڏهن توهان انهي شخص سان فيسبوڪ ميسينجر جي ذريعي رابطو ڪرڻ جي ڪوشش ڪندا ۽ هو رابطي واري لسٽ ۾ ظاهر نه ٿيو ، اهو ڇو ته توهان فيسبوڪ تي ڇانيل آهيو ، انهي سان گڏ ميسينجر تي جيڪڏهن توهان جو فون نمبر فيسبڪ سان تعلق آهي يا جيڪڏهن توهان ميسنجر استعمال ڪندا آهيو. انهي کان وٺي توهان جو فون نمبر ۽ نه توهان جي فيس بڪ سان قبول ڪري ٿو ته ٻئي اڪائونٽ لاڳاپيل آهن.

توهان ان کي تصويرن ۾ ٽئگ نٿا ڪري سگهو

جڏهن اسان اسان جي ڪنهن اشاعت ۾ ڪنهن جي توجہ مبذول ڪرائڻ چاهيندا آهيون ته تمام تيز ۽ آسان شي آهي ان کي فوٽو ۾ ٽيگ ڪيو، جيتوڻيڪ اهو موجود ناهي. جيڪڏھن جيڪو ماڻھو جيڪو اسان کي روڪيو ويو آھي ڇالاءِ نٿو ڪري ، اھو ھڪڙي وڌيڪ علامت آھي ته اسان کي بلاڪ ڪيو ويو آھي.

توهان جي دوستن جي فهرست تي نه

مون اهو رستو ڇڏي ڏنو آهي ته ڇا ڪنهن دوست اسان کي بلاڪ ڪيو آهي ڇاڪاڻ ته اهو واضح آهي. جيڪڏھن اسان جا دوست اسان کي بلاڪ ڪري ڇڏيندا آھن ، پاڻمرادو اسان جي دوستن جي فهرست مان ڪ remي ٿو ۽ هي اسان کان غائب آهي. جيڪڏهن توهان اسان جي دوستن جي فهرست تي نه آهيو ، چوڻ لاءِ گهڻو ڪجهه ناهي.

اسان کي هن کي بار بار فيس بوڪ تي به ڏسڻ نه گهرجي ، انهي شخص کي اسان جو اڪائونٽ بلاڪ ڪري ڇڏيو آهي انهي ڪري اسان وٽ دوستي حاصل ڪرڻ لاءِ هن سان رابطو ڪرڻ جي لاءِ فيسبڪ ذريعي ڪو رستو ناهي. پراڻو رستو اختيار ڪرڻ تي مجبور.

توهان ڇا ٿا ڪري سگھو؟

Facebook کي لاگ ان ڪريو

جئين اسان ڏسي سگھون ٿا ، فيسبڪ پنهنجي سمورن صارفن لاءِ تمام وڏي تعداد ۾ اوزار فراهم ڪري ٿو صارفين کي روڪيندڙن وٽ انھن سان رابطي ۾ اچڻ جو ڪو طريقو ناھي.

اسان سان بلاڪ ٿيڻ لاءِ هڪ ڀيرو ٻيهر رابطي ۾ اچڻ جو طريقو آهي نئون فيسبڪ اڪائونٽ ٺاهڻ، توهان کي هڪ WhatsApp پيغام موڪليو يا توهان جي فون ذريعي جيڪڏهن اسان وٽ توهان جو نمبر آهي.

اسان پڻ پنهنجو پاڻ ٺاهڻ لاءِ چونڊ ڪري سگهون ٿا هڪ نئون ميسينجر اڪائونٽ (فون نمبر استعمال ڪرڻ جي ضرورت ناهي) ۽ انهي شخص سان رابطو ڪرڻ جي ڪوشش ڪئي جنهن اسان کي بلاڪ ڪيو آهي.

آخرڪار ، جيڪڏهن پنهنجي گهرڀاتين کي دوست يا ڪٽنب سان دوستي ڪرڻ کان روڪي ڇڏيو ته اسان کي toڻ ته جوڙو ٿيڻ نه ڏينداسين توهان جي ڪنهن دوست ڏانهن رخ ڪيو اسان جي شفاعت ڪرڻ ۽ اسان کي کوليو.

فيسبوڪ هڪ طرف ، اسين ڪوشش ڪري سگهون ٿا ان کي ٻين سماجي نيٽ ورڪن تي ڳوليو ان لاءِ انٽامام ، ٽئڪٽر ، ٽوڪڪ... جيتوڻيڪ اسان شايد مواصلات جي فقدان جي ساڳئي مسئلي کي منهن ڏيڻ وارا آهيون ، ڇو ته اهي سماجي نيٽ ورڪن پڻ صارفين کي انهن سان رابطو ڪرڻ ، پيغام موڪلڻ ، انهن کي فوٽوز ۾ ٽيگ ڪرڻ کان روڪي ٿو.


مضمون جو مواد اسان جي اصولن تي عمل ڪري ٿو ايڊيٽوريل اخلاقيات. غلطي ڪلڪ ڪرڻ جي رپورٽ لاءِ هتي.

تبصرو ڪرڻ جو پهريون

پنهنجي راءِ ڏيو

پنهنجي اي ميل ايڊريس شايع نه ڪيو ويندو. گهري شعبن سان لڳل آهن *

*

*

  1. ڊيٽا جو ذميوار: ايٽوئلائيڊ بلاگ
  2. ڊيٽا جو مقصد: ڪنٽرول سپيم ، تبصرو جي انتظام.
  3. سازش: توهان جي رضامندي
  4. ڊيٽا جي ابلاغ: ڊيٽا کي قانوني ذميواري کانسواءِ ٽئين پارٽين تائين رسائي نه ڏني ويندي.
  5. ڊيٽا اسٽوريج: ڊيٽابيس اويسينٽس نيٽورڪ (اي يو) پاران ميزباني ڪيل
  6. حق: ڪنهن به وقت توهان پنهنجي معلومات کي محدود ، ٻيهر ۽ ختم ڪري سگهو ٿا.