Kako izbrisati Facebook račun

Izbrišite račun Facebook

Če mislite, da je napočil čas izbriši svoj facebook račun, ker ste prenehali uporabljati to platformo, nočete še naprej biti vir podatkov za Marka Zuckerberga ali pa ste utrujeni od tega, kako vsake toliko v tem članku odkrijejo nov varnostni škandal brez posledic za podjetje. vam bo pokazal korake.

Zapiranje računa Facebook je lahko motivirano z nezadržnim vzgibom, zaradi katerega se ne sprašujemo, kaj zapiranje v resnici pomeni. Zapiranje računa na tej platformi pomeni izgubili vse slike, video posnetke in informacije, ki smo jih objavili v tem socialnem omrežju, če nismo naredili predhodne varnostne kopije.

Preden začnete začasno izbrisati ali deaktivirati svoj Facebook račun, si lahko ogledate druge članke, kjer vam pokažemo, kako naloži video posnetke s facebooka, kako ustvariti avatar na Facebooku, kako vedeti ki obišče naš profil, če so vas blokirali ali razloge in rešitve, kdaj Facebook ne deluje.

Deactivate account vs Delete Facebook account

Izbrišite ali deaktivirajte račun Facebook

Prva stvar, ki bi jo morali vedeti o postopku preklica našega Facebook računa, je, da podjetje nam ponuja dve možnosti:

  • Deaktiviraj račun
  • Izbriši račun

Izklopite Facebook račun Pomeni izginjanje socialnega omrežja, tako da nas nihče ne bo mogel iskati, si ogledati naše biografije, pošiljati sporočil ... Ta postopek nam omogoča, da nadaljujemo z dejavnostjo na platformi, kadar koli želimo, ko se počutimo pripravljeni na vrnitev nanjo, znova na razpolago, in vseh uporabnikov podatke, ki smo jih imeli, dokler nismo deaktivirali računa.

Tudi če je račun deaktiviran, naši prijatelji nam lahko še naprej pošiljajo vabila na dogodke, nas označujejo na fotografijah ali vabijo v skupine.

Izbrišite račun Facebook to pomeni, da se popolnoma poslovite od platforme. Ta postopek je za razliko od deaktiviranja računa nepovraten, to pomeni, da se ne bomo imeli možnosti vrniti na platformo z vso vsebino, ki smo jo objavili. Facebook nam daje rok 14 dni, da si premislimo in vrnemo račun.

Edine informacije, ki se ne izbrišejo s Facebooka, so pogovori, ki smo jih lahko vodili z drugimi, saj bodo ti ohranjeni v pogovoru sogovornikov. Najdaljše obdobje, v katerem Facebook zagotavlja, da izbriše vse naše podatke, je 90 dni

Kako prenesti vso vsebino, objavljeno na Facebooku

Preden nadaljujete z izbriši naš Facebook račun, prva stvar, ki jo moramo narediti, je varnostno kopiranje vse vsebine, ki smo jo objavili na tem družbenem omrežju, tako slik kot video posnetkov in publikacij.

Preden se umaknete iz a postopek, ki je lahko dolg in zelo dolgočasenVedeti morate, da nam Facebook ponuja orodje, ki nam omogoča, da celoten postopek opravimo samodejno.

Varnostna kopija Facebooka

za varnostna kopija Facebook, slediti moramo korakom, ki sem jih podrobno opisal spodaj:

  • Prvi je dostop do strani Facebook prek našega brskalnika in dostop do možnosti konfiguracija in zasebnost - Nastavitev.
  • V konfiguraciji kliknite Vaši podatki na Facebooku.
  • V desnem stolpcu kliknite Prenesite svoje podatke.

Varnostna kopija Facebooka

  • Na naslednjem zaslonu moramo izbrati:
    • Časovno obdobje: Vsi moji podatki
    • Oblika: HTML
    • Kakovost večpredstavnostnih vsebin: Visoko

Zaželeno je izberite obliko HTML namesto JSON, saj nam bo to omogočilo, da organizirano krmarimo po vseh naših podatkih prek povezave.

El Format JSON, To je oblika navadnega besedila, ki jo lahko odpremo v kateri koli aplikaciji, vendar ne vključuje povezave, zato ne moremo zlahka najti vsebine.

  • Nato moramo potrditi, da so vsa polja z informacijami o našem računu (publikacije, fotografije in videoposnetki, komentarji, prijatelji ...) so označene. Če obstajajo kakršne koli informacije, ki jih ne želimo obdržati, lahko počistimo ustrezno polje.
  • Na koncu kliknite Ustvari datoteko.

Takrat je dr. prejeli bomo e-poštno sporočilo v računu, povezanem s platformo, v katerem se nam zahvaljujete za zahtevo po kopiji naših podatkov.

Ko je varnostna kopija ustvarjena (odvisno od količine objavljene vsebine), prejeli bomo novo e-pošto s povezavo da prenesete vsebino.

Kako deaktivirati Facebook račun

Prenesite podatke s Facebooka

  • Ko smo na glavni Facebook strani, do možnosti konfiguracije dostopamo s klikom na našo sliko in nato naprej konfiguracija in zasebnost - Nastavitev.
  • V levem stolpcu kliknite Vaši podatki na Facebooku. Zdaj gremo v desni stolpec in kliknemo na Deaktivacija in odstranitev.

Deaktivirajte Facebook račun

  • Na naslednji strani kliknite Deaktiviraj račun in se prilagodimo Pojdite na deaktiviranje računa.
  • Nato moramo potrditi, da smo zakoniti lastniki računa vnos našega gesla. Ta vmesni postopek je preprečiti vsem, ki imajo dostop do Facebook računa, odprtega v brskalniku, da ga deaktivira ali izbriše.

Deaktivirajte Facebook račun

  • Na koncu moramo navesti razlog, zakaj želimo začasno deaktivirati račun (tega koraka ne moremo preskočiti). Prav tako imamo možnost dodati več podrobnosti o razlogih, zaradi katerih smo račun deaktivirali.
  • Tudi če deaktiviramo račun, nas prijatelji in družina še vedno lahko povabijo na prireditve, označijo na fotografijah in povabijo v skupine. Če račun onemogočite, lahko ta obvestila še naprej prejemate prek e-poštnega računa. Če je tako, ne smemo potrditi polja Nehajte prejemati e-pošte s Facebooka.
  • Če želimo še naprej uporabljati platformo za sporočanje Facebook, Messenger, moramo potrditi polje Nadaljujte z uporabo Messengerja. Fotografija profila bo ostala enaka tisti, ki smo jo uporabljali v času deaktiviranja računa.
  • Končno kliknemo na Izklopite. Prikazalo se bo zadnje sporočilo, v katerem bomo lahko prebrali:

Z deaktivacijo računa boste deaktivirali vaš profil in iz večine vsebine, ki ste jo dali v skupno rabo na Facebooku, odstranili vaše ime in fotografijo. Nekateri ljudje bodo še vedno videli določene podatke, na primer vaše ime na seznamu prijateljev in sporočila, ki ste jih poslali.

  • Če želite nadaljevati z deaktiviranjem računa, kliknite Izključite zdaj.

Kako znova aktivirati deaktiviran račun Facebook

Postopek za ponovno aktiviranje našega računa Facebook je tako preprost kot ponovni vnos podatkov o našem računu na platformi. Takrat nam bo Facebook pokazal sporočilo, ki nas vabi znova aktivirati račun ki smo ga prej deaktivirali.

Kako izbrisati Facebook račun

Prenesite podatke s Facebooka

  • Ko smo na glavni Facebook strani, do možnosti konfiguracije dostopamo s klikom na našo sliko in nato naprej konfiguracija in zasebnost - Nastavitev.
  • V levem stolpcu kliknite Vaši podatki na Facebooku. Zdaj gremo v desni stolpec in kliknemo na Deaktivacija in odstranitev.

Izbrišite Facebook račun

  • Na naslednji strani kliknite Izbrišite in se prilagodimo Pojdite na brisanje računa.

Izbrišite račun Facebook

  • Tu sta dve možnosti:
    • Če želite še naprej uporabljati Messenger, deaktivirajte račun (postopek, ki smo ga razložili v prejšnjem poglavju)
    • Prenesite svoje podatke (V prvem oddelku tega članka smo razložili, kako to storiti).
  • Če smo že upoštevali dve možnosti, ki nam jih ponuja, kliknite Izbriši račun.
  • Nato moramo potrditi, da smo zakoniti lastniki računa vnos našega gesla in prikazano bo naslednje sporočilo:

Trajno boste izbrisali svoj račun. Če ste za to pripravljeni, kliknite na «Izbriši račun». Od zdaj naprej imate na voljo 30 dni, da ga znova aktivirate in prekličete brisanje. Po preteku tega 30-dnevnega obdobja se začne postopek odstranjevanja in ne boste mogli obnoviti nobene vrste vsebine ali informacij, ki ste jih dodali.

Izbrišite račun Facebook

Od tega trenutka, imamo 30 dni da dobimo nazaj račun, ki smo ga izbrisali.

Kako obnoviti izbrisani račun Facebook

Izbrišite račun Facebook

Od trenutka, ko potrdimo, da želimo izbrisati Facebook račun, imamo 30 dni, da ga dobimo nazaj. Za to moramo vnesti uporabljeni e-poštni račun in geslo.

Prikazani bodo preostali dnevi do popolnega izbrisa računa. Če želite preklicati odstranitev računa, kliknite Prekliči brisanje.

Če je minilo več kot 30 dni, ne boste mogli obnoviti svojega računa Facebook in začeti boste morali iz nič, če se želite vrniti na platformo.


Vsebina članka je v skladu z našimi načeli uredniška etika. Če želite prijaviti napako, kliknite tukaj.

Bodite prvi komentar

Pustite svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

*

*

  1. Za podatke odgovoren: Blog Actualidad
  2. Namen podatkov: Nadzor neželene pošte, upravljanje komentarjev.
  3. Legitimacija: Vaše soglasje
  4. Sporočanje podatkov: Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam, razen po zakonski obveznosti.
  5. Shranjevanje podatkov: Zbirka podatkov, ki jo gosti Occentus Networks (EU)
  6. Pravice: Kadar koli lahko omejite, obnovite in izbrišete svoje podatke.