Si të instaloni Virtual Box në Ubuntu

Si të instaloni Virtual Box në Ubuntu

Si të instaloni Virtual Box në Ubuntu

Në këtë të tashme punë praktike në fushën e Virtualizimi i Sistemeve Operative Ne do të trajtojmë instalimin e një prej më të njohurve dhe më të përdorurve Mjetet e virtualizimit thirrje «Kuti virtuale». Dhe sigurisht, për një nga më të njohurit dhe më të përdorurit Sisteme operative falas dhe të hapura, i quajtur «Ubuntu».

Pse Virtual Box? Sepse midis shumë arsyeve të mira apo pikave pozitive, është multi platformë y shumëgjuhëshe. Përveç kësaj, mund të përdoret lehtësisht aq sa zgjidhje për virtualizimin e ndërmarrjes si personale. Dhe është një softuer me burim të hapur që ka një zhvillim solid dhe të vazhdueshëm, dhe një numër të madh karakteristikash dhe funksionesh që i japin performancë dhe stabilitet të shkëlqyer.

Ubuntu

Përpara se të filloni këtë tutorial në «Kutia virtuale në Ubuntu», do të lëmë për të interesuarit për të eksploruar më vonë, disa nga tonat postimet e mëparshme të lidhura«Ubuntu dhe Linux» në përgjithësi, lidhjet e mëposhtme për to. Në mënyrë që ata ta bëjnë me lehtësi, nëse doni të rrisni ose forconi njohuritë tuaja në këtë pikë, në fund të leximit të këtij botimi:

"Ubuntu (më tepër Linux), na ofron dy ndërfaqe që na lejojnë të ndërveprojmë me sistemin operativ: linjë komanduese dhe grafike. Nëse e keni përdorur rregullisht macOS prej vitesh, do ta dini se shumë nga komandat e disponueshme, sistemi operativ Apple për desktop bazohet (pjesërisht) në Unix, ato janë praktikisht të njëjta ose shumë të ngjashme.". Si të çinstaloni një program në Ubuntu

Artikulli i lidhur:
Si të çinstaloni një program në Ubuntu

Artikulli i lidhur:
Linux vs Windows: avantazhet dhe disavantazhet e secilit sistem operativ
Artikulli i lidhur:
Si të rrisni sigurinë falë lejeve të skedarëve dhe drejtorive në Gnu / Linux
Si të instaloni me sukses Virtual Box në Ubuntu?

Si të instaloni me sukses Virtual Box në Ubuntu?

Si të instaloni me sukses Virtual Box në Ubuntu?

Meqenëse, më parë është gjithmonë mirë instaloni dhe përdorni ndonjë program (program) Për të ditur sa më shumë për të, më poshtë do të trajtojmë shkurtimisht secilin prej këtyre 2 programeve që do të përdorim për tutorialin:

Çfarë është Virtual Box?

Sipas tuajat faqen zyrtare të internetit, «Kuti virtuale» i njohur edhe si Oracle VM VirtualBox Përshkruhet shkurt si më poshtë:

"VirtualBox është një virtualizues i plotë për qëllime të përgjithshme për harduerin x86, i destinuar për përdorim në serverë, desktop dhe kompjuterë të integruar.".

Sidoqoftë, në faqen e tyre të internetit shumë të plotë ata detajojnë sa vijon, ndër shumë gjëra të tjera:

"VirtualBox është një produkt i fuqishëm virtualizimi x86 dhe AMD64 / Intel64 për përdorim në biznes dhe në shtëpi. VirtualBox nuk është vetëm një produkt jashtëzakonisht i pasur me veçori dhe me performancë të lartë për klientët e ndërmarrjeve, por është gjithashtu e vetmja zgjidhje profesionale që disponohet lirisht si softuer me burim të hapur sipas kushteve të Licencës së Përgjithshme Publike GNU (GPL) versioni 2.".

Karakteristikat aktuale

 1. Mund të ekzekutohet në Windows, Linux, Macintosh dhe Solaris: Më në detaje është i pajtueshëm me Windows (NT 4.0, 2000, XP, Server 2003, Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10), DOS / Windows 3.x, Linux (2.4, 2.6, 3.x dhe 4 .x) , Solaris dhe OpenSolaris, OS / 2 dhe OpenBSD.
 2. Zhvillimi i tij është shumë aktiv dhe paraqet lëshime të shpeshta: Me kalimin e kohës ai përfshin më shumë veçori, Sisteme Operative të mbështetur të vizitorëve dhe platforma në të cilat mund të funksionojë. Për më tepër, zhvillimi i tij ka një Komunitet të madh, i cili nga ana tjetër mbështetet nga kompania Oracle. Kompani që siguron që produkti të plotësojë gjithmonë kriteret e nevojshme të cilësisë profesionale.
 3. Është një aplikacion virtualizimi shumëplatformësh shumë i gjithanshëmAi mund të funksionojë në kompjuterët ekzistues të bazuar në Intel ose AMD, me pothuajse çdo sistem operativ modern, dhe nga sistemet e vogla të integruara ose makinat e klasës desktop deri te vendosjet e qendrave të të dhënave dhe madje edhe mjediset cloud. Përveç kësaj, ju lejon të instaloni dhe ekzekutoni sa më shumë makina virtuale (VM) sipas nevojës. Kufizimet e vetme praktike janë hapësira në disk dhe memorie.

Çfarë është Ubuntu?

Sipas tuajat faqen zyrtare të internetit, «Ubuntu» i njohur edhe si Ubuntu Desktop o Ubuntu Server Përshkruhet shkurt si më poshtë:

“Një sistem operativ me burim të hapur për desktop, laptop, serverë dhe pajisje dhe pajisje të tjera."

Sidoqoftë, në faqen e tyre të internetit ata shtojnë si vijon, ndër shumë gjëra të tjera:

"Aktualisht, Ubuntu Desktop mban 2 versione të qëndrueshme, versionin 20.04.X LTS që përfshin mbështetje afatgjatë (Long-Term Support) dhe versionin 21.10.X me ​​aplikacionet dhe veçoritë më moderne të mundshme.".

Karakteristikat aktuale të Ubuntu 21.10 (Impish Indri)

 1. Përfshin kernel 5.13: I cili ofron mbështetje për pajisje të reja dhe disa më pak të reja, si çipat e ardhshëm Intel dhe AMD, si Intel Alderlake S ose AMD Adebaran; Laptopë dhe tabletë Microsoft Surface 356, mbështetje rudimentare për Apple M1 dhe një gamë e gjerë rregullimesh defektesh.
 2. Përfshin përditësime të reja në Toolchain: Këto përfshijnë versionin 11.2.0 të GCC, binutils 2.37 dhe glibc 2.34. Gjithashtu, LLVM 13, Golang 1.17.x dhe Rustc 1.51.
 3. Shtoni përmirësime interesante të sigurisë: Ashtu si për shembull, tani Nftables është tani mbështetja e paracaktuar për murin e zjarrit.
 4. Integroni aplikacione të ndryshme të përditësuara: Ndër të cilat janë Firefox 93, Thunderbird: 91.1.2 dhe LibreOffice 7.2.1.2.

Mënyrat ekzistuese të instalimit

Duke pasur të qartë deri këtu, dhe në një mënyrë shumë të përmbledhur më të nevojshme rreth «Kutia virtuale dhe Ubuntu» do të fillojmë të shpjegojmë mënyrat e ndryshme të instalimit dhe përdorimit Kutia virtuale në Ubuntu.

Dyqan Softuerësh

Kjo metodë e parë mund të konsiderohet si më e thjeshta dhe më e shpejta. Meqenëse, është e nevojshme vetëm të ekzekutohet Dyqani i softuerit Ubuntu (Softueri Ubuntu) Permes Menyja e Aplikimeve. Dhe pasi të ketë filluar Dyqani i Softuerit, shtypni simbolin e xhamit zmadhues në këndin e sipërm djathtas për të shfaqur Shiriti i Kërkimit të Aplikacionit. Tashmë atje, ne vazhdojmë të shkruajmë VirtualBox për të na treguar atë program.

Pasi të shtypet kërkimi "VirtualBox» në ekranin tjetër, gjithçka që mbetet është të shtypni butonin Butoni i instalimit dhe prisni që i gjithë procesi të përfundojë. Deri atëherë ekzekutohet më pas, programi nga Menyja e Aplikimeve. Siç tregohet në fotot e mëposhtme:

Virtual Box: Instalimi në Ubuntu përmes Software Store

Virtual Box: Instalimi në Ubuntu përmes Software Store

Shkarkim i drejtpërdrejtë i instaluesit

Për të komentuar këtë metodë të dytë, duhet të shkojmë te Seksioni Linux i Shkarkimeve Virtual Box për të vazhduar me uljen e instalues ​​në "format .deb". Cili duhet të jetë, versioni i disponueshëm dhe që korrespondon me versionin tonë të "Ubuntu", siç tregohet aty. Për shembull, për të shkarkuar instaluesin për Ubuntu 19.10 / 20.04 / 20.10 / 21.04 thjesht duhet shtypni këtu.

Pasi të shkarkohet, mund të instalohet grafikisht me disa Menaxheri i paketës instaluar si Gdebi ose nëpërmjet Terminalit (Konsola) përmes sa vijon urdhri i komandës:

«sudo apt install ./Descargas/virtualbox-6.1_6.1.30-148432~Ubuntu~eoan_amd64.deb»

Pasi hapi të ekzekutohet, ju vetëm duhet të prisni që i gjithë procesi të përfundojë, dhe më pas të ekzekutoni programin nga Menyja e Aplikimeve. Siç tregohet në fotot e mëposhtme:

Kutia virtuale: Instalimi në Ubuntu përmes shkarkimit të drejtpërdrejtë

Kutia virtuale: Instalimi në Ubuntu përmes shkarkimit të drejtpërdrejtë

Depot zyrtare

Kjo metodë e tretë dhe e fundit që do të diskutohet mund të konsiderohet më e gjata dhe më komplekse, por në të njëjtën kohë më e përshtatshme. Meqenëse, ne shkarkojmë skedarët burim në mënyrë të besueshme dhe në versionet e tyre të fundit nga depot e «Oracle VM VirtualBox ». Për të filluar këtë hap, duhet të shkojmë edhe në Seksioni Linux i Shkarkimeve Virtual Box dhe ndiqni udhëzimet e dhëna më poshtë.

Në përmbledhje, këto janë si më poshtë:

 • Hapni terminalin tonë dhe modifikoni skedari "sources.list" rregulluar në rruga "/ etc / apt /" për të futur në fund të tij rreshtin e mëposhtëm:

«deb [arch=amd64] https://download.virtualbox.org/virtualbox/debian eoan contrib»

 • Pasi ndryshimet të jenë ruajtur në skedari "sources.list" Komanda e mëposhtme duhet të ekzekutohet për të shtuar çelësin e depove të «Oracle VM VirtualBox »:

«wget -q https://www.virtualbox.org/download/oracle_vbox_2016.asc -O- | sudo apt-key add -»

 • Nëse gjithçka ka qenë e suksesshme deri këtu, mbetet vetëm të ekzekutohen komandat e mëposhtme të komandës në të njëjtën sekuencë:

«sudo apt update»

«sudo apt install virtualbox-6.1»

 • Së fundi, dhe në rast se komandat e mëparshme të komandës janë ekzekutuar me sukses, tani mund të ekzekutojmë Oracle VM VirtualBox nga menyja e aplikacioneve.

Dhe në mënyrë që gjithçka e shpjeguar më lart të jetë më e kuptueshme, më poshtë do të shohim imazhet që lidhen me atë që është komentuar:

Kutia virtuale: Instalimi në Ubuntu përmes depove zyrtare

Kutia virtuale: Instalimi në Ubuntu përmes depove zyrtare

Kutia virtuale: Instalimi në Ubuntu përmes depove zyrtare

Kutia virtuale: Instalimi në Ubuntu përmes depove zyrtare

Kutia virtuale: Instalimi në Ubuntu përmes depove zyrtare

Kutia virtuale: Instalimi në Ubuntu përmes depove zyrtare

Rekomandime

Siç mund ta shihni, deri më tani kemi arritur objektivin e kësaj Tutorial mbi "Si të instaloni Virtual Box në Ubuntu". Mbetet vetëm si rekomandim, shkarkoni skedarin Paketa shtesë e Oracle VM VirtualBox dhe pastaj shtoni atë në Kuti virtualekërcitje këtu.

Dosja Paketa shtesë e Oracle VM VirtualBox shtohet nga Opsioni i Preferencave (Butoni), e cila është ajo që korrespondon me imazhin e fundit të paraqitur. Për të filluar më pas shkarkimin e skedarëve ISO të Sistemeve tona Operative të preferuara dhe për të krijuar Makinat Virtuale (MV) të nevojshme për t'i testuar ato dhe për të mësuar më shumë.

Dhe nëse është e nevojshme, si Politika e Praktikës së Mirë, skedari duhet të instalohet Shtesa VirtualBox të Vizitorëve në çdo makinë virtuale (VM) të krijuar. Meqenëse, kjo është një paketë speciale softuerike (kontrolluesit dhe aplikacionet) që është pjesë e VirtualBox dhe është e integruar në secilën prej VM-ve për të përmirësuar performancën e tyre dhe për të shtuar funksione të reja.

Përveç kësaj, është i disponueshëm në një imazh CD-ROM nën emrin VBoxGuestAdditions.iso. Imazhi që duhet të montohet në secilën prej VM-ve si një disk CD për t'i instaluar ato prej tyre.

Dhe përfundoni, ndoshta në të ardhmen e afërt do të bëjmë një tjetër Tutorial mbi opsionet dhe cilësimet del "Kutia virtuale", meqenëse ka shumë dhe me kalimin e kohës shtohen edhe më shumë.

Përmbledhja e postimit - Forumi Móvil

Përmbledhje

Me pak fjalë, "Kutia virtuale" y "Ubuntu" ato janë një kombinim i shkëlqyer, efikas dhe i thjeshtë. Sidomos kur dëshironi një Sistemi operativ i lirë dhe i hapur, i lehte, i qendrueshem dhe shume funksional. Për të gjeneruar Makinat virtuale me anë të a mjet virtualizimi të fortë, të fortë dhe me burim të hapur.

Shpresojmë që ky botim të jetë shumë i dobishëm për të gjithë «Comunidad de nuestra web». Dhe nëse ju pëlqeu, sigurohuni që ta komentoni këtu dhe ndajeni me të tjerët në faqet e internetit, kanalet, grupet ose komunitetet tuaja të preferuara në rrjetet sociale ose sistemet e mesazheve. Dhe së fundi, vizitoni faqen tonë kryesore në «Forumi celular» për të eksploruar më shumë lajme dhe për t'u bashkuar me Grupin Zyrtar të Facebook i Forumit Móvil.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.