Lavasoft: çfarë është dhe nga çfarë përbëhet

Për të folur për Lavasoft, për çfarë është dhe për çfarë do ta përdorim, është e nevojshme të sqarojmë para së gjithash se duhet t'i referohemi kompanisë dhe produkteve të saj me një emër tjetër: AdawareMe Dhe është që nga viti 2018 ky është emri i ri i kompanisë së famshme të zhvillimit të softuerit e specializuar në zbulimin e spyware dhe malware.

Historia e Lavasoft fillon në Gjermani në 1999 me fillimin e Adaware, një nga antiviruset e parë të përgjithshëm që doli në treg. Vite më vonë, në 2011, Lavasoft u ble nga një fond kapitali privat i quajtur Fondi Solaria, duke u zhvendosur për t'u vendosur në qytetin suedez të Gothenburg.

Aktualisht selia e kompanisë (e njohur tashmë si Adaware, emri i produktit të saj kryesor) është vendosur në Montreal, Kanada.

Kompania ofron produktin e saj të madh Adaware në tre versione të ndryshme: një falas dhe dy të paguara (Pro dhe Total). Por ajo gjithashtu tregton shumë zgjidhje dhe shërbime të tjera të tilla si Adaware Ad Block, Adaware Web Companion, Lavasoft Digital Lock, Lavasoft File Shredder ose Lavasoft Privacy Toolbox, ndër të tjera.

Sidoqoftë, kur i bëjmë vetes pyetjen "Çfarë është Lavasoft?" po i referohemi Antivirus AdawareMe Kjo është një autentike vrasës të aftë për të zbuluar dhe hequr të gjitha llojet e malware, spyware dhe adware. Një sigurim kundër viruseve kompjuterike, trojanëve, botëve, parazitëve dhe programeve të tjera të dëmshme për kompjuterët tanë.

Spyware dhe malware, një kërcënim për kompjuterin tuaj

Lavasoft, çfarë është? Mbi të gjitha, një sigurim për kompjuterët tanë kundër malware dhe spyware

Miliona njerëz përdorin internetin nga pajisjet e tyre në të gjitha skajet e botës. Të gjithë ata janë të ekspozuar ndaj rreziqeve të paraqitura nga programe me qëllim të keq (malware) dhe spyware. Lavasoft, i cili ka qenë një projekt i orientuar drejt sigurisë në internet që nga fillimi i tij, i ka përsosur produktet e tij për vite me radhë për të eleminuar këto rreziqe dhe për të minimizuar dëmet e tyre.

Por për të mposhtur një armik, gjëja e parë që duhet bërë është ta njohësh mirë. Pra, le të kujtojmë se çfarë janë dhe çfarë mund të na bëjnë.

Spyware

Askush nuk është i sigurt që të sulmohet nga a program spiunimi, as edhe një kompjuter privat që ne e përdorim vetëm për detyra të thjeshta dhe, në parim, jo ​​interesante.

Këto lloj programesh instalohen vetë në një kompjuter dhe funksionojnë sa herë që kompjuteri fillon. Duke vepruar kështu, ai përdor si CPU ashtu edhe memorie RAM, duke zvogëluar kështu stabilitetin e kompjuterit. Përveç kësaj, spyware nuk pushon kurrë, duke monitoruar vazhdimisht përdorimin tonë të internetit, zakonisht me qëllime reklamuese.

Ky lloj softueri gjurmon vazhdimisht të gjitha vizitat tona në faqet e internetit dhe krijon një bazë të dhënash për shijet dhe preferencat tona për të na dërguar reklama të synuara. Nuk do të ishte asgjë veçanërisht e keqe nëse nuk do të ishte për faktin se, në të gjithë këtë proces, Spyware konsumon burime në kompjuterin tonë dhe e bën atë të punojë me më pak gatishmëri sesa duhet.

malware

Ky term është një shkurtim i shprehjes Softuer me qëllim të keq, që në anglisht do të thotë "program me qëllim të keq". Programet e para të këtij lloji kanë lindur me qëllim që të bëhen shaka pak a shumë të pafajshme të kryera nga shkencëtarë të aftë të kompjuterit: shumë prej tyre fshiheshin pas të ashtuquajturave qëllime të mira, si p.sh. demonstrojnë të meta të sigurisë të ueb faqeve dhe sistemeve operative.

Por malware shpejt u fut në aktivitete të errëta ose krejtësisht të paligjshme. Format e malware që përfaqësojnë një kërcënim serioz për kompjuterët tanë janë të shumta dhe të ndryshme (viruse, krimba, trojanë ...), megjithatë ekziston një specifik të cilit Lavasoft i kushtoi vëmendje të veçantë zgjidhjes: adware.

Adware (Softuer reklamues ose adware) është një program që shfaq reklamat kur hapni një faqe në internet përmes grafikave, posterave ose dritareve lundruese: ajo reklamë irrituese që shfaqet kur përpiqemi të instalojmë një program është gjithashtu adware.

Lavasoft Adaware Antivirus

lavasoft

Lavasoft Adaware: çfarë është dhe nga çfarë përbëhet

Programi Lavasoft Ad-Aware është një aplikacion softuer anti-spyware i krijuar për të luftuar të gjitha format e spyware dhe malware. Ne po flasim për një produkt me efikasitet më shumë se të provuar. Dëshmi e mirë për këtë është se përdoret nga gati 300 milionë përdorues në të gjithë botën. Kjo e ka bërë Adaware një nga aplikacionet më të njohura të mbrojtjes për kompjuterët të pajtueshëm me sistemet Microsoft Windows.

Shkarkimi dhe instalimi

La version falas Softueri Adaware mund të shkarkohet nga programi juaj faqen zyrtare të internetit (lidhja e shkarkimit: Adaware).

Për të filluar procesin e instalimit, ne do të ekzekutojmë skedarin e instaluesit Adaware duke ndjekur këto hapa të thjeshtë:

 1. Ne zgjedhim gjuhë dhe klikoni në butonin "Për të pranuar" që shfaqet në ekranin e mirëseardhjes.
 2. Ne kontrollojmë kutinë "Jam dakord" kushtet e marrëveshjes së licencës dhe klikoni "Tjetra".
 3. Atëherë ne vetëm duhet të "klikojmë" në butonin. "Instalo", duke filluar kështu procesin, i cili mund të zgjasë disa minuta.
 4. Pasi të ketë përfunduar instalimi, duhet Rindizni kompjuterin tuaj.

Si funksionon kjo gjë?

Nëse instalimi ishte i suksesshëm, Adaware do të fillojë automatikisht sa herë që ndezim kompjuterin tonë. Pa pasur nevojë të ndërmarrim ndonjë veprim, programi do të lidhet me Internetin për tu përditësuar dhe shkarkuar përkufizimet e reja të malware. Ky informacion i ri do të përfshihet në program sa herë që rindizim kompjuterin tonë. Kjo do të thotë, çdo herë që bëjmë një rifillim ne do të përmirësojmë efikasitetin e këtij antivirusi.

Për të hapur programin manualisht ju duhet të ndiqni rrugën e mëposhtme:

Filloni> Të gjitha programet> LavaSoft> Ad-Aware

Ose klikoni në ikonën shkurtoren që shfaqet në ekranin tonë nëse instalimi ka qenë i suksesshëm. Në çdo rast, me ose pa urdhrat tanë, Adaware do të vazhdojë të kërkojë dhe zbulojë ndërhyrës të mundshëm në dosjet tona, duke eleminuar të gjithë elementët ose elementët e dyshimtë që mund të përbëjnë një kërcënim për kompjuterin tonë.

Nëse duam të përdorim Adaware me dorë, do të na duhet të klikojmë në ikonën "Analizo sistemin" shfaqet në ekranin kryesor të programit. Skanimi, i cili mund të zgjasë disa minuta, tregon si rezultat numrin e skedarëve të skanuar dhe sa prej tyre janë identifikuar si malware ose spyware. Këto hiqen automatikisht.

Shikoni reklamat drejtpërdrejt!

Nëse nuk kemi kohë për të pastruar vazhdimisht pajisjet tona, nuk ka asnjë problem. Ne kemi thënë më parë se Adaware kujdeset për gjithçka pa na pyetur ne. Kur filloni kompjuterin tuaj, një program banor Ad-Aware i quajtur Shikoni reklamat drejtpërdrejt! Misioni i tij: të gjurmojë dhe eliminojë çdo element dashakeq që përpiqet të instalohet në kompjuterin tonë pa leje.

Edhe pse është një mjet shumë i dobishëm, mund të ndodhë që ndërsa kompjuteri ynë po punon mund të funksionojë më ngadalë. Kjo mund të jetë një shqetësim nëse po shikojmë disa përmbajtje transmetuese ose po punojmë në një detyrë tjetër. Për fat të mirë, ne kemi mundësinë e çaktivizo Ad-Watch!, edhe përkohësisht. Ky operacion mund të kryhet në pak sekonda duke klikuar në ikonën e tij me butonin e djathtë të kompjuterit.

E rëndësishme: versioni falas i Lavasoft Adaware merret me funksione shumë specifike (zbulimi dhe heqja e spyware dhe adware), me një shtrirje të kufizuar. Për këtë arsye, nuk mund të konsiderohet një antivirus i plotë. Për këtë janë versionet e paguara.

Versionet e paguara të Lavasoft Adaware ja vlejnë?

Çmimi i Lavasoft Adaware

Lavasoft: çfarë është dhe nga çfarë përbëhet

Megjithëse versioni falas i Lavasoft Adaware ofron avantazhe të pamohueshme, është e mundur që ai të jetë i shkurtër si një mjet ideal për sigurinë dhe higjenën e kompjuterit tonë. Mundësitë e pagesës janë padyshim shumë më të plotaMe Përcaktimi nëse ia vlen të paguani për to do të varet nga nevojat dhe rrethanat e secilit përdorues.

Versioni pro

Siç sugjeron emri i tij, është menduar për përdoruesit profesionistëMe Një opsion për përdoruesit e avancuar dhe shumë kërkues. Ndër avantazhet e tjera, ai na siguron sigurinë e shkarkimit, bllokon hyrjen në faqet e internetit të rrezikshme dhe kërcënimet në internet dhe mbron llogaritë tona të postës elektronike me filtra të fuqishëm anti-spam. Shkalla e mbrojtjes në operacionet bankare online është gjithashtu shumë interesante, një nga objektivat më të lakmuar të hakerëve.

Përveç kësaj, Adaware Pro siguron mbështetje teknike në internet të përhershëm për përdoruesit e tij. Ai gjithashtu ofron mundësi interesante si kontrolli prindëror (shumë i përshtatshëm nëse kompjuteri përdoret nga të miturit) ose pastrim periodik i skedarëve në kompjuterin tonë.

Lavasoft Adaware Pro ka një çmim prej 36 €.

Versioni total

Niveli më i lartë i sigurisëMe Për gjithçka që ofron versioni Pro, Lavasoft Adaware Total shton të gjitha llojet e barrierave të shumta të sigurisë në të gjitha frontet të ndjeshëm ndaj sulmit nga agjentët e jashtëm. Kështu, ai përfshin sisteme të reja dhe efektive antivirus, antispyware, firewall dhe sisteme antifishing, ndër shumë gjëra të tjera.

Gjithashtu vlen të përmendet Shiriti i veglave të privatësisë, sepse ky koncept është i lidhur ngushtë me sigurinë. Versioni Total është përgjegjës për kombinimin e të dy ideve dhe shndërrimin e ekipeve tona në pikat e forta pothuajse të pathyeshme.

Çmimi i Lavasoft Adaware Total është 48 €.

Kërkesat minimale për të instaluar ndonjë nga tre versionet e Adaware (Falas, Pro dhe Total janë si më poshtë:

 • Sistemi operativ Windows 7, 8, 8.1 dhe 10.
 • Microsoft Windows installer version 4.5 ose më i lartë.
 • 1,8 GB hapësirë ​​në dispozicion në hard disk (plus një minimum prej 800 MB në diskun e sistemit).
 • Procesor 1,6 MHz.
 • 1 GB RAM.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.