Si të aktivizoni dhe konfiguroni kontrollin prindëror në Windows

Kontrolli prindëror në Android

Kontrolli prindëror i çdo sistemi operativ na lejon të kontrollojmë dhe menaxhojmë përdorimin që ata bëjnë të kompjuterit, si dhe faqet e internetit që vizitoni. Fëmijët fillojnë të ndërveprojnë me kompjuterët në një moshë gjithnjë e më të hershme, dhe përmes internetit, ata kanë qasje në një botë të pafund informacioni, si edukative ashtu edhe shkatërruese.

Në këtë artikull ne do t'ju mësojmë se si të aktivizoni dhe konfiguroni kontrollin prindëror të Windows 10, është gjithashtu i vlefshëm për Windows 11, një kontroll prindëror që na lejon të kontrollojmë kohën e kaluar me aplikacione, të kufizojmë qasjen në aplikacione dhe faqe të caktuara në internet. ..

Për të marrë parasysh

Windows punon me profilet e përdoruesve. Kjo do të thotë, gjëja e parë që duhet të bëjmë për të konfiguruar kontrollin prindëror në Windows është të krijojmë një llogari përdoruesi për të. Nëse deri më tani keni përdorur vetëm kompjuterin tuaj dhe nuk keni pasur një fjalëkalim për të mbrojtur aksesin, do t'ju duhet të shtoni një nëse nuk doni që fëmija juaj të përdorë llogarinë tuaj ndodh të anashkalojë kontrollin prindëror të vendosur në llogarinë tuaj.

Artikulli i lidhur:
Si të vendosni kontrollet prindërore në Android

Një pikë tjetër që duhet të kemi parasysh është ajo Vetëm administratori i ekipit mund të krijojë llogari të reja përdoruesi për të hyrë në pajisje. Nëse pajisjet përdoren vetëm nga ju, llogaria është një administrator. Sidoqoftë, nëse llogaria e re po krijohet nga një anëtar i familjes, ka shumë të ngjarë që nuk është një llogari administratori.

zbuloni nëse llogaria është administratorJu duhet të hyni në opsionet e konfigurimit të Windows, të hyni në menunë Llogaritë - Informacioni juaj. Poshtë imazhit që përdorni si përdorues, do të shfaqet nëse llogaria juaj është e tipit administrator.

Artikulli i lidhur:
Programet më të mira për të aktivizuar kontrollin prindëror në çdo platformë

Shtoni një kod PIN për të mbrojtur një llogari në Windows 10

Windows 10 na lejon të përdorim një kod PIN me 4 shifra për të mbrojtur hyrjen në llogarinë tonë, një metodë më e shpejtë dhe më e lehtë sesa përdorimi i një fjalëkalimi. Për të shtuar një PIN për të mbrojtur llogarinë kryesore të Windows, llogarinë e administratorit, duhet të kryejmë hapat e treguar më poshtë:

Shtoni PIN në Windows 10

 • Së pari ne hyjmë në opsionet e konfigurimit të Windows përmes shkurtores së tastierës Çelësi i Windows + i.
 • Tjetra, klikoni në llogaritë.
 • Brenda Llogarive, ne shkojmë në seksionin Opsionet e hyrjes.
 • Në kolonën e djathtë, brenda seksionit Amenaxhoni mënyrën se si hyni në pajisjen tuaj, ne zgjedhim Windows Hello PIN dhe futim kodin 4 shifror për të mbrojtur aksesin në llogarinë e administratorit të Windows.

Krijoni një llogari për një të mitur në Windows

Kur krijoni një llogari të re në Windows për të vendosur kontrollin prindëror, kërkohet një llogari e -mailMe Microsoft do të na udhëheqë gjatë gjithë procesit, kështu që nuk është e nevojshme ta krijoni atë më parë.

Krijoni një llogari të një të mituri në Windows 10

 • Para së gjithash ne duhet të hyjmë në Opsionet e konfigurimit të Windows përmes shkurtores së tastierës Windows key + io ose përmes menysë start duke klikuar në rrotën e dhëmbëve.
 • Tjetra, klikoni në llogaritë dhe brenda llogarive në seksion Familja dhe përdoruesit e tjerë.

Krijoni një llogari të një të mituri në Windows 10

 • Pastaj do të shfaqet një dritare e re ku na fton të vendosim emailin e llogarisë që duam të shtojmë. Meqenëse është një llogari e re dhe se është gjithashtu e mitur, klikoni mbi Krijoni një për një të mitur.

Krijoni një llogari të një të mituri në Windows 10

 • Në dritaren tjetër, duhet të futim të dyja emrin e përdoruesit si fjalëkalim që duam të përdorim në llogarinë e re.

Krijoni një llogari të një të mituri në Windows 10

 • Tjetra ne duhet të futim emrin dhe mbiemrin e fëmijës së bashku me vendin e vendbanimit dhe datën e lindjes.
Mbani në mend se ne duhet t'i fusim të gjitha të dhënat në mënyrë korrekte pasi që nëse humbasim kontrollin e llogarisë ose harrojmë fjalëkalimin, Microsoft do të na kërkojë këto të dhëna për të siguruar që ne jemi pronarë të ligjshëm.
 • Në dritaren tjetër, duhet të futim emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e llogarisë së të miturit.

Krijoni një llogari të një të mituri në Windows 10

 • Meqenëse është një llogari e një të mituri, një njoftim do të shfaqet duke na informuar se pasi është një llogari e një të mituri, ka nevojë për pëlqimin e prindërve ose kujdestarit ligjorMe Në këtë rast, ne do të zgjedhim Unë jam prind ose kujdestar.

Krijoni një llogari të një të mituri në Windows 10

 • Për të lidhur llogarinë e të miturit me llogarinë tonë Microsoft, me të cilën do të monitorojmë dhe / ose kufizojmë funksionimin e llogarisë, duhet të futim emrin e përdoruesit të llogarisë sonë së bashku me fjalëkalimin.

Krijoni një llogari të një të mituri në Windows 10

 • Në dritaren tjetër Microsoft na fton t'i japim pëlqimin Microsoft -it për të krijuar llogarinë dhe të dhënat që do të ruhen në serverët e tij si emri, data e lindjes, adresa e emailit ... Në fund të dokumentit, ne duhet të nënshkruajmë dokument që shkruan emrin tonë.

Krijoni një llogari të një të mituri në Windows 10

 • Microsoft pastaj na fton të lejojmë që llogaria e re të hyjë në aplikacione jo-Microsoft. Nëse e kufizojmë këtë qasje, i mituri do të jetë në gjendje të përdorë vetëm aplikacionet e publikuara nga Microsoft.

Krijoni një llogari të një të mituri në Windows 10

 • Më në fund, mesazhi i dëshiruar do të shfaqet duke na informuar se llogaria është krijuar me sukses dhe se llogaria e të miturit është tashmë e disponueshme në grupin e familjes.

Tani ne duhet të vendosim kufizimet që ne besojmë se janë të përshtatshme në llogarinë e të miturit që kemi krijuar në ekipin tonë. Për ta bërë këtë, duhet të klikojmë Mbrojtja e fëmijëve.

Kufizimet e përdorimit dhe qasjes në profilin e të miturit, ne mund t'i krijojmë dhe / ose modifikojmë ato përmes opsioneve të konfigurimit të Windows - Llogaritë - Familja dhe përdoruesit e tjerë dhe duke klikuar mbi Menaxhoni cilësimet e familjes në internet.

Vendosni kontrollet prindërore në Windows

Konfiguroni kontrollin prindëror Windows 10

Pasi të kemi krijuar profilin e të miturit, ai do të shfaqet në seksionin Llogaritë - Familja dhe përdoruesit e tjerë. Për të vendosur kufizimet e përdorimit, klikoni mbi Menaxhoni llogarinë e familjes në internet.

Një faqe në internet do të hapet automatikisht ku duhet të futim të dhënat e llogarisë së prindit ose kujdestarit. Arsyeja për këtë proces përmes një faqe në internet eshte per të gjitha ndryshimet që bëjmë janë të sinkronizuara me të gjitha pajisjet ku është konfiguruar llogaria e të miturit.

Konfiguroni Windows -in e kontrollit prindëror

Gjëja e parë që duhet të bëjmë për të filluar shfaqjen e aktivitetit të pajisjes së lidhur me llogarinë është lidhni një pajisje me llogarinëMe Nëse është një kompjuter Windows, ne vetëm duhet të identifikohemi në kompjuter për herë të parë. Dhe nëse është një Xbox, ne duhet të shtojmë emrin e përdoruesit në tastierë.

Siguria familjare, siç quhet Kontrolli Prindëror i Windows, gjithashtu në dispozicion për Android (jo tableta) dhe iPhone një aplikacion që ju lejon të gjeni fëmijët përmes telefonit tuaj celular.

Sidoqoftë, të dy platformat gjithashtu integrojnë një sistem kontrolli prindëror që nuk ka kufizimet në përdorimin e një aplikacioni të palëve të treta, siç është rasti me këtë, kështu, edhe pse është një telash, është më mirë të përdorni sistemin e kontrollit prindëror të secilit sistem operativ.

Herën e parë që hyjmë në një kompjuter Windows me llogarinë e të miturit që kemi krijuar, do të na kërkohet të fusim fjalëkalimin e llogarisë dhe do të ftohemi të krijojmë një kod PIN për të mbrojtur qasjen në llogari. Nga ky moment, llogaria e të miturit shfaqet në Sigurinë Familjare do të fillojë regjistrimin e aktivitetit tuaj.

konfiguroni sigurinë e familjes Microsoft

Tani ka ardhur koha për të ditur të gjitha funksionet që Siguria Familjare vë në dispozicionin tonë që i mituri të përdorë me përgjegjësi pajisjet, të përdorë aplikacionet e rekomanduara për moshën e tyre, të kontrollojë kohën kur përdorin pajisjen ...

Përmes Sigurisë Familjare ne mund të:

 • Koha e ekranit
 • Provoni aplikacionin Microsoft Safety Family
 • Raporti i aktivitetit
 • Filtrat e përmbajtjes
 • Siguria e drejtimit
 • Emaili i familjes suaj
 • Kalendari familjar
 • Family OneNote
 • shpenzim
 • Keni nevojë për më shumë ndihmë?

Për të hyrë në opsionet e konfigurimit për llogarinë e të miturit, ne duhet të klikojmë mbi emrin e ekipit që shfaqet menjëherë nën emrin e përdoruesit. Nëse përdorni vetëm një ekip, përdorimi do të shfaqet dhe jo emri i ekipit. Në këtë kohë do të na duhet të shtypim për të hyrë në opsionet e konfigurimit të llogarisë.

Informacion i përgjithshëm në lidhje me llogarinë e një të mituri

Përmes opsionit të parë të disponueshëm me Sigurinë Familjare, gjejmë skedën Informacioni i Përgjithshëm. Kjo skedë na tregon një përmbledhje se si e kemi konfiguruar aplikacionin, kohën në ekran, kufizimet ...

Koha e ekranitMe Ky seksion na tregon një grafik me përdorimin e pajisjes të lidhur me llogarinë e të miturit në 7 ditët e fundit me përdorimin mesatar ditor. Përveç kësaj, ai gjithashtu na tregon kohën e kaluar që nga hera e fundit që e keni përdorur.

Aplikime dhe lojëra. Seksioni Aplikimet dhe Lojërat na ofron filtrin e vendosur të moshës, një filtër bazuar në datën e lindjes dhe që ne mund ta ndryshojmë në çdo kohë. Gjithashtu na tregon aplikacionet më të përdorura dhe përdorimin mesatar ditor, duke na lejuar të bllokojmë drejtpërdrejt përdorimin e tij.

Kërko dhe UebMe Në seksionin Kërko dhe Ueb, gjejmë termat e kërkuar përmes Bing (i vetmi motor kërkimi i disponueshëm) së bashku me faqet e internetit që keni vizituar dhe numrin e vizitave. Përveç kësaj, na lejon të bllokojmë faqet që nuk duam që ju të vizitoni.

shpenzimMe Nëse i shtojmë rregullisht para në portofolin e djalit tonë për të blerë aplikacione ose lojëra, në këtë pjesë mund të shohim edhe paratë që i kanë mbetur, edhe për çfarë i ka shpenzuar.

Lojë online XboxMe Përmes këtij funksioni ne mund të dimë në çdo kohë se sa kohë po kalon në secilën aplikacion dhe të vendosim kufijtë e përdorimit ose të bllokojmë aplikacionin drejtpërdrejt.

Vendosni kohën e ekranit

konfiguroni sigurinë e familjes Microsoft

Ky seksion tregon një grafik me përdorimi mesatar ditor pajisje në një grafik të 7 ditëve të fundit të të gjitha pajisjeve të lidhura, midis kompjuterëve dhe tastierave Xbox.

konfiguroni sigurinë e familjes Microsoft

Nëse duam të dimë detajet e përdorimit, domethënë, koha e kaluar me secilin aplikim, klikoni në seksion Aplikime dhe lojëraMe Për të vendosur një kufi përdorimi për aplikacion ose për ta bllokuar atë në mënyrë që të mos mund ta përdorni, ne do të klikojmë në secilën aplikacion dhe më pas do të vendosim një afat kohor ose do ta bllokojmë aplikacionin përmes butonave përkatës.

konfiguroni sigurinë e familjes Microsoft

Nëse duam të vendosim një përdorim të përditshëm të pajisjeve, nga faqja kryesore Screen Time, ne shkojmë atje ku shfaqet emri i pajisjeve që përdor dhe klikojmë mbi të për të shfaqur orët e përdorimit të përcaktuara në vend.

Për të ndryshuar orarin e çdo dite, duhet të klikojmë në ditë dhe të zgjedhim nga koha në cilën orë mund ta përdorni dhe sa orë mund ta përdorni. Gjatë gjithë kësaj periudhe kohore, mund ta përdorni vetëm për numrin e orëve që kemi konfiguruar.

Konfiguroni filtrat e përmbajtjes në Windows

përmbajtja filtron dritaret e kontrollit prindëror

Për të filtruar përmbajtjen e aksesuar nga i mituri përmes internetit, duhet të klikojmë në opsionin Filtrat e përmbajtjesMe Ky opsion tregon një listë të të gjitha ueb faqeve që keni vizituar në 7 ditët e fundit, së bashku me numrin e vizitave.

Nëse duam të bllokojmë disa nga këto faqe uebi, ne vetëm duhet të klikojmë në Blloku, i vendosur në të djathtë të faqes në internet që shfaqet në listë. Meqenëse është një llogari për një të mitur, Microsoft aktivizon opsionin si parazgjedhje Filtroni kërkimet dhe faqet e internetit të papërshtatshme mbrojtja e të miturit nga përmbajtja e të rriturve dhe mundësimi i Kërkimit të Sigurt me Bing.

Nëse duam që filtri i përmbajtjes të funksionojë, ne duhet të përdorim Microsoft Edge, pasi përndryshe ne nuk do të jemi në gjendje të menaxhojmë nga distanca faqet e internetit që viziton djali ynë.

përmbajtja filtron dritaret e kontrollit prindëror

Duke aktivizuar këtë filtër dhe duke siguruar që përdoruesit të përdorin Edge, Windows bllokon përdorimin e shfletuesve të tjerë, kështu që ne do të sigurohemi që fëmija ynë të mos përdorë shfletues të tjerë për të vizituar faqet e të rriturve ose për të kërkuar terma të ndjeshëm.

Opsioni i Filtrave të Përmbajtjes së Sigurisë Familjare na lejon kufizoni numrin e faqeve që mund të vizitoni në një listëMe Çdo faqe tjetër që nuk është në listën që kemi krijuar do të bllokohet automatikisht nga shfletuesi.

Na lejon gjithashtu bllokoni ueb faqe të caktuara që ne duam që fëmijët tanë të mos i vizitojnë përmes opsionit Faqet e bllokuara.

Kërkoni djalin tuaj

Kërkoni djalin tuaj

Një nga funksionalitetet e pakta të ofruara nga aplikacioni për pajisjet mobile, i konfiguruar vetëm me llogarinë e të miturit, na lejon të gjejmë vendndodhjen e fëmijës tonë në çdo kohë. Duke klikuar në vendndodhjen që na tregon vendndodhjen, do të shfaqet një hartë me pozicionin e smartphone -it të djalit tonë.

Nëse e konfigurojmë aplikacionin me llogarinë e prindit, do të kemi qasje në të njëjtin informacion që gjetëm përmes kësaj faqe në internet, por pa opsionet për të modifikuar paravendosjet. Nëse duam ta modifikojmë, duhet të vizitojmë faqen e internetit nga çdo shfletues.

Kur konfigurojmë aplikacionin me emrin e fëmijës sonë, ne duhet të hyjmë në opsionet e konfigurimit pasi është një funksion që lejon gjetjen e fëmijës është me aftësi të kufizuara vendase.

Çfarë mund të bëjmë me kontrollin prindëror të Windows

Në varësi të moshës, ka më shumë të ngjarë që ju të grindeni vazhdimisht me fëmijën tuaj për orët që ai kalon në YouTube. Nëse jemi nga përdoruesit e rrjeteve sociale si Instagram, TikTok ose Facebook, ne e kuptojmë plotësisht kënaqësinë që ato prodhojnë në mendje.

Përmes kontrollit prindëror të Windows, ne mundemi kufizoni përdorimin ditor të YouTube, për shembull. Ne gjithashtu mund të kufizojmë përdorimin e aplikacioneve të caktuara siç janë Roblox, Minecraft ose Fortnite.

Nga përvoja e tyre, i mituri do ta kuptojë shpejt se ata kanë një kohë të kufizuar për të përdorur kompjuterin dhe / ose lojëra të caktuara, sepse do të shfrytëzojë sa më shumë kohën në dispozicionMe Ajo për të cilën duhet të jemi të qartë është se duke i shpjeguar arsyet të miturit që na detyrojnë të marrim këtë përcaktim, do të jetë shumë më e lehtë t'i bëjmë ata ta kuptojnë atë sesa pa dhënë asnjë shpjegim.

Këto kufij mund të ndryshohen lehtë dhe shpejt nga faqja e internetit të Family Family nga çdo shfletues. Kur koha e caktuar e përdorimit po i afrohet fundit, një mesazh do të shfaqet në ekran duke informuar fëmijën.

Në këtë mënyrë, nëse fëmija ynë është vetëm duke parë një film ose duke luajtur një lojë dhe nuk duam ta lëmë përgjysmë, mund ta zgjasim pak kufirin e asaj për atë ditë të veçantë.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.