Gjithçka rreth MIUI 14, ndërfaqja e re e Xiaomi: lajme, veçori dhe telefona të pajtueshëm

Gjithçka rreth MIUI 14, ndërfaqja e re e Xiaomi: lajme, veçori dhe telefona të pajtueshëm

MIUI 14 së shpejti do të bëhet zyrtar si versioni më i avancuar i shtresës së personalizimit të Xiaomi. Kjo ndërfaqe, si mund të ishte ndryshe, do të vijë me disa veçori të reja, ndër të cilat do të gjejmë shumë ndryshime, veçori të papara dhe funksione mjaft interesante. Në të njëjtën kohë, ai do të paraqesë optimizime të ndryshme dhe përmirësime të performancës që premtojnë ta çojnë përvojën e përdoruesit në një nivel tjetër.

Me nisjen e tij në afërsi, janë ngritur shumë pyetje rreth tyre gjithçka do të ofrojë dhe cilat do të jenë avantazhet e përdorimit të kësaj ndërfaqe të re. Më shumë se çdo gjë, këto dyshime janë orientuar se cilët telefona do të jenë të pajtueshëm dhe do të mund të marrin përditësimin MIUI 14 dhe kur, pasi Xiaomi nuk ka folur ende për këtë. Për të sqaruar këto të panjohura, ne tani hedhim një vështrim të thellë në MIUI 14 dhe atë që dihet për këtë shtresë të rinovuar të personalizimit të Xiaomi.

MIUI 14, ndërfaqja e re e Xiaomi vjen me shumë përmirësime

Qendra e Kontrollit MIUI 14

Qendra e Kontrollit MIUI 14 | Burimi: XiaomiUI

MIUI 14, si i tillë, është tashmë zyrtar, ose pothuajse, pasi ende nuk është prezantuar dhe lançuar zyrtarisht, kështu që Xiaomi duhet ta bëjë të njohur ashtu siç duhet të jetë. Ndërkohë, kemi zbulimin e Jin Fan, një prej drejtuesve më të lartë të Xiaomi-t, i cili ka zbuluar logon e kësaj ndërfaqeje, ndaj mund të themi tashmë se është paralajmëruar.

Gjëja e parë që do të marrim me MIUI 14 është një dizajn më i lëmuar, i pastër dhe minimalist, me një pamje më të organizuar dhe tërheqëse për syrin. Është thënë shumë se ka një ngjashmëri të madhe me iOS-in e iPhone, kryesisht për shkak të qendrës së kontrollit që ka, dhe sigurisht që është, por, sigurisht, me prekjen Xiaomi të përfshirë. Megjithatë, për pjesën tjetër, është një shtresë që ka, siç kemi thënë, një dizajn më të këndshëm se ai që kemi gjetur në brezat e kaluar.

Si fillim, ikonat e aplikacionit do të duken pak më të hijezuara dhe do të kenë një efekt 3D. Seksioni i shiritit të statusit do të ketë gjithashtu një pamje të re, megjithëse do të ruajë një ngjashmëri mjaft të lartë me atë të MIUI 13 dhe 12, kështu që nuk ka shumë ndryshime në këtë seksion. E njëjta gjë mund të thuhet edhe për qendrën e kontrollit, ndonëse kjo, si risi, ka disa detaje që e bëjnë të ngjashme me atë të iOS, siç thamë më sipër. Për pjesën tjetër, sipas asaj që kemi mundur të gjejmë në imazhet e filtruara se çfarë do të ishte MIUI 14, do të ketë gjithashtu një seksion të ri të miniaplikacioneve, dhe këto mund të personalizohen me më shumë liri, pasi do të ketë konfigurime dhe mundësi të reja për t'i shtuar dhe modifikuar sipas dëshirës në ekranin kryesor.

widget miui 14

Widgets MIUI 14 | Burimi: XiaomiUI

Në të njëjtën kohë dizajni i orës së ekranit bazë do të ketë një pamje të re. Kjo mund të personalizohet në mënyra të ndryshme, pasi do të ketë disa opsione të orës në dispozicion për të zgjedhur. Përveç kësaj, njoftimet lundruese, si dhe ato të shfaqura në seksionin e shiritit të njoftimeve, do të kenë gjithashtu një dizajn të ri, por deri më tani nuk dihet shumë për këtë.

Në nivelin e performancës, ne mund të presim përparime të mëdha. Xiaomi, zakonisht, me çdo version të ri të MIUI, premton një rritje të performancës dhe rrjedhshmërisë në sistem. Për momentin është e vështirë të dihet sa do të jetë, por është e sigurt që do të ketë. Në këtë mënyrë, prodhuesi kinez siguron që të gjithë telefonat celularë të përputhshëm me MIUI 14, duke përfshirë ato të nivelit të ulët me karakteristika dhe specifikime teknike të reduktuara, mund ta përdorin atë pa asnjë problem dhe kjo do të arrihet vetëm përmes një optimizimi të mirë të MIUI 14. që pritet të jetë

Përsa i përket funksioneve, ende nuk dimë shumë prej atyre që do të sjellë MIUI 14. Megjithatë, një nga më interesantet ka të bëjë me Njohja e tekstit në stilin iOS në imazhe, e cila në thelb është përgjegjëse për identifikimin e fjalëve në fotot dhe imazhet që duam, në mënyrë që të na japë mundësinë për t'i kopjuar dhe ngjitur kudo që duam, qoftë në një bisedë ose një mbishkrim të një fotoje në rrjetet sociale, për shembull.

Kasaforta e aplikacioneve do të jetë gjithashtu një risi e ricikluar në MIUI 14, dhe themi "i ricikluar" sepse ishte aty në versionet e mëparshme MIUI, por u hoq më vonë. Për fat të mirë, duket se do të kthehet për të qëndruar. Nga ana tjetër, galeria e fotografive MIUI 14, përveçse do të ketë një pamje të re, do të ketë më shumë opsione dhe funksione - të cilat ende nuk janë zbuluar - dhe më shumë veçori të redaktimit të imazheve për foto dhe video. Do të ketë gjithashtu një mënyrë të re për t'iu përgjigjur mesazheve, dhe kjo është përmes flluskave të njoftimit; Mbetet për t'u parë se si do të funksionojë saktësisht kjo veçori, por në thelb do të fillojë nga një ndërveprim më i gjerë me aplikacionet përmes një seksioni të ri të dedikuar që mund të aksesohet lehtësisht dhe shpejt në çdo kohë.

re xiaomi
Artikulli i lidhur:
Si të hyni në Xiaomi Cloud

Në lidhje me njoftimet, do të ketë gjithashtu më shumë opsione për t'i personalizuar ato dhe për të zgjedhur kur duam që një ose më shumë aplikacione t'i shfaqin ato ose të luajnë tinguj dhe sinjalizime.

Në lidhje me seksionin e sigurisë, MIUI 14 do të bëjë një hap përpara për të mbrojtur më tej të dhënat dhe informacionin e përdoruesit, kryesisht nga aplikacione të palëve të treta që duan t'i qasen qëllimisht. Për ta bërë këtë, do të rrisë kërkesat e lejeve dhe do t'i lejojë ato të modifikohen, rregullohen dhe personalizohen në një mënyrë më të thellë dhe me saktësi më të madhe.

Telefonat e përputhshëm me MIUI 14

Lista e celularëve të përputhshëm me MIUI 14 që kemi deri më tani është publikuar fillimisht nga faqja e internetit e XiaomiUI. Ky nuk është zyrtari, por përmend të gjithë celularët që do të mund të marrin përditësimin më vonë.

Xiaomi

 • Xiaomi 13 pro
 • Xiaomi 13
 • Xiaomi 13Lite
 • Xiaomi 12
 • Xiaomi 12 pro
 • Xiaomi 12x
 • Xiaomi 12S Ultra
 • Xiaomi 12s
 • xiaomi 12s pro
 • Xiaomi 12 Pro Dimensional Edition
 • Xiaomi 12Lite
 • Xiaomi 12t
 • Xiaomi 12t pro
 • Xiaomi 11t
 • Xiaomi 11t pro
 • Xiaomi Mi 11 Lite 4G
 • Xiaomi Mi 11 Lite 5G
 • Xiaomi 11 Lite 5G
 • Xiaomi Mi 11LE
 • Xiaomi Mi 11
 • Xiaomi mi 11i
 • xiaomi 11i
 • Xiaomi 11i Hypercharge
 • Xiaomi mi 11 ultra
 • Xiaomi Mi 11 Pro
 • Xiaomi Mi 11X
 • Xiaomi Mi 11X Pro
 • Xiaomi MIX 4
 • Xiaomi MIX FOLD
 • Xiaomi MIX FOLD 2
 • Xiaomi civi
 • Xiaomi Civic 1S
 • Xiaomi Mi 2
 • Xiaomi Mi 10
 • Xiaomi Mi 10i 5G
 • Xiaomi mi 10s
 • Xiaomi Mi 10 Pro
 • Zmadhim i Xiaomi Mi 10 Lite
 • Xiaomi mi 10 ultra
 • Xiaomi Mi 10T
 • Xiaomi Mi 10T Pro
 • Xiaomi Mi 10T Lite
 • Xiaomi jastëk 5
 • xiaomi pad 5 pro
 • Xiaomi Pad 5 Pro 12.4
 • Xiaomi Pad 5 Pro 5G

redmi

 • Xiaomi Redmi Shënim 12
 • Xiaomi Redmi Shënim 12 Pro
 • Xiaomi Redmi Note 12 Pro +
 • Xiaomi Redmi Note 12 Dimensional Edition
 • Xiaomi Redmi Shënim 11
 • Xiaomi Redmi Note 11 5G
 • Xiaomi Redmi Note 11 SE
 • Xiaomi Redmi Note 11 SE (Indi)
 • Xiaomi Redmi Note 11 4G
 • Xiaomi Redmi Note 11T 5G
 • Xiaomi Redmi Note 11T Pro
 • Xiaomi Redmi Note 11T Pro+
 • Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G
 • Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G
 • Xiaomi Redmi Shënim 11S
 • Xiaomi Redmi Note 11S 5G
 • Xiaomi Redmi Note 11 Pro 4G
 • Xiaomi Redmi Note 11E
 • Xiaomi Redmi Note 11R
 • Xiaomi Redmi Note 11E Pro
 • Xiaomi Redmi Shënim 10 Pro
 • Xiaomi Redmi Note 10 Pro Max
 • Xiaomi Redmi Shënim 10
 • Xiaomi Redmi Shënim 10S
 • Xiaomi Redmi Note 10 Lite
 • Xiaomi Redmi Note 10 5G
 • Xiaomi Redmi Note 10T 5G
 • Xiaomi Redmi Note 10T (Japoni)
 • Xiaomi Redmi Note 10 Pro 5G
 • Xiaomi Redmi Note 9 4G
 • Xiaomi Redmi Note 9 5G
 • Xiaomi Redmi Note 9T 5G
 • Xiaomi Redmi Note 9 Pro 5G
 • Xiaomi Redmi K50
 • Xiaomi Redmi K50 Pro
 • Xiaomi Redmi K50 Gaming
 • Xiaomi Redmi K50i
 • Xiaomi Redmi K50 Ultra
 • Xiaomi Redmi K40S
 • Xiaomi Redmi K40 Pro
 • Xiaomi Redmi K40 Pro+
 • Xiaomi Redmi K40
 • Xiaomi Redmi K40 Gaming
 • Xiaomi Redmi K30S Ultra
 • Xiaomi Redmi K30 Ultra
 • Xiaomi Redmi K30 4G
 • Xiaomi Redmi K30 Pro
 • Xiaomi Redmi Note 8 (2021)
 • Xiaomi Redmi 11 Prime
 • Xiaomi Redmi 11 Prime 5G
 • Xiaomi redmi 10c
 • Xiaomi Redmi 10A
 • Xiaomi Redmi 10Power
 • Xiaomi Redmi 10
 • Xiaomi Redmi 10 5G
 • Xiaomi Redmi 10 Prime+ 5G
 • Xiaomi Redmi 10 (Indi)
 • Xiaomi Redmi 10 Prime
 • Xiaomi Redmi 10 Prime 2022
 • Xiaomi Redmi 10 2022
 • Xiaomi redmi 9t
 • Xiaomi Redmi 9Power
 • xiaomi redmipad

POCO

 • Xiaomi LITTLE M3
 • Xiaomi LITTLE M4 Pro 4G
 • Xiaomi LITTLE M4 5G
 • Xiaomi LITTLE M5
 • Xiaomi LITTLE M5s
 • Xiaomi LITTLE X4 Pro 5G
 • Xiaomi LITTLE M4 Pro 5G
 • Xiaomi LITTLE M3 Pro 5G
 • Xiaomi POCO X3 / NFC
 • Xiaomi LITTLE X3 Pro
 • Xiaomi LITTLE X3 GT
 • Xiaomi LITTLE X4 GT
 • Xiaomi LITTLE F4
 • Xiaomi LITTLE F3
 • Xiaomi LITTLE F3 GT
 • Xiaomi LITTLE C40
 • Xiaomi LITTLE C40+

Data e lëshimit të MIUI 14

Siç e theksuam më lart, MIUI 14 është ende në pritje për t'u prezantuar dhe lançuar zyrtarisht. Nisja e thënë e kësaj ndërfaqe të re do të ndodhë në dhjetor, më konkretisht, në mes ose në fund të muajit. Si i tillë, ai pritet të arrijë së bashku me Xiaomi 13, 13 Pro dhe 13 Ultra, seritë e reja flagship të Xiaomi për nivelet më të larta premium në vitin 2023. Prandaj, këta tre telefona pritet të jenë të parët që do ta përdorin sërish. fabrika.

Për pajisjet e tjera të përmendura në listë vetëm të detajuara, Përditësimi do të fillojë të arrijë nga tremujori i parë i vitit të ardhshëm. Megjithatë, fillimisht shpërndarja e të njëjtit do të jetë disi e ngadaltë dhe do të ndodhë kryesisht në celularët më të mirë të markës.

Si të bëni ngjitëse: mjete dhe aplikacione falas
Artikulli i lidhur:
Si të bëni ngjitëse: mjete dhe aplikacione falas

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Blog aktualidad
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.